Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Εμείς οι κάτωθι συνυπογράφοντες, μέλη του Προεδρείου και Προέδροι των Παραρτημάτων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, που σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου ,λάβαμε την πρωτοβουλία σύγκλησης του Προεδρείου στους Αγίους Σαράντα, δηλώνουμε ότι:

Αφενός αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των εξελίξεων ευρύτερα, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ΕΕΜ, τη συνέχιση του αγώνα της Ομόνοιας και την εύρυθμη και σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργία της , αφετέρου,  κρίνοντας άκαιρη και κυρίως παραβατική, ως προς τους κανόνες λειτουργίας, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Οργάνωσης κ. Λ. Παπά για σύγκληση Καταστατικής Συνδιάσκεψης, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε ο Πρόεδρος να επανέλθει και να αναθεωρήσει.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε εφικτό.

Κατά πλειοψηφία το Προεδρείο κρίνει ότι αυτό που χρειάζεται η  ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η προοπτική και η ενδυνάμωση του ρόλου της, είναι σύγκληση κανονικής Συνδιάσκεψης σύμφωνα με το Καταστατικό και την παράδοσή της. Η Συνδιάσκεψη αυτή που θα συνέλθει θα έχει χαρακτήρα προγραμματικό, εκλογής των οργάνων και οποιασδήποτε διορθωτικής παρέμβασης στο Καταστατικό της. Μόνο έτσι η Οργάνωση, χωρίς να απωλέσει την ουσία της πολιτικής της φυσιογνωμίας, αγωνιστικής συνέχειας και προγραμματικής κυρίως συνέπειας, μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της.

Οποιαδήποτε άλλη εμμονή, όπως η προκηρυχθείσα απ τον Πρόεδρο φιέστα με το περίβλημα καταστατικής συνδιάσκεψης, αποτελεί τυχοδιωκτισμό τον οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα.
Οι κινήσεις του Προέδρου, σε συνδυασμό με άλλες ουσιαστικές παραβιάσεις πολιτικών θέσεων της Οργάνωσης κατά τη διάρκεια πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, ενέχουν κινδύνους και διχαστικές συνέπειες . Αυτές αποτρέπονται μόνο με κανονική Συνδιάσκεψη και συμμετοχή εθνικής ευθύνης των στελεχών σε κοινή και καταστατικά κατοχυρωμένη βάση.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία του Προεδρείου εκφράζει τις θέσεις που εμπεριέχονται στην Δήλωση τούτη, καλείται η περί τον Πρόεδρο μειοψηφία να υπακούσει στα όσα το Καταστατικό και η λογική και πρακτική των οργανωμένων σχημάτων επιβάλλει.

Αγ. Σαράντα, 26 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
1) Απόστολος Λιάκος – Αντιπρόεδρος
2) Δημήτρης Μαλιούκης – Γενικός Γραμματέας
3) Βασίλης Κάγιος – Πρόεδρος Παραρτήματος Αγ. Σαράντα

4) Χρυσόστομος Καμπέρης– Πρόεδρος Παραρτήματος Αργυροκάστρου
5) Σωκράτης Σπύρος  Πρόεδρος Παραρτήματος Δελβίνου
6) Γρηγόρης Καραμέλιος  Πρόεδρος Παραρτήματος  Κορυτσάς
7) Γιώργος ΤάλιοςΠρόεδρος Παραρτήματος  Αυλώνας
8)  Αγγελική Φίλιου, Πρόεδρος στη Θεσσαλονίκη
9)  Βαγγέλης Ντούλες – μέλος Προεδρείου
10) Χρήστος Λέγκος– μέλος Προεδρείου
11) Μιχάλης Μποζώρης – μέλος Προεδρείου
12) Γιώργος Τζομάκας – μέλος Προεδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.