Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αποθεώθηκε η ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στα Τίρανα (φωτογραφίες + βίντεο)

Αποθέωσε χθες βράδυ το κοινό στα Τίρανα την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Σοφία Παπάζογλου και Κώστα Μακεδόνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού.
Την συναυλία διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Τιράνων της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, δια του συνδέσμου Ορθοδόξων Διανοουμένων. Η μουσική ένωσε δύο λαούς. Ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, πολιτικοί, διπλωμάτες και πλήθος κόσμου ενθουσιάστηκαν, χειροκρότησαν, τραγούδησαν αγαπημένα διαχρονικά κομμάτια.
Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα διάβασε την επιστολή που έστειλε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και καταχειροκροτήθηκε.
«Σας ευχαριστώ θερμότατα, γιατί χάρη σε Σας, το έργο μου και η Ορχήστρα που φέρει το όνομα μου, εμφανίζονται μπροστά στους Έλληνες που ζουν στα Τίρανα, αλλά και στο αλβανικό κοινό, για το οποίο έχω πάντα φιλικά αισθήματα. Άλλωστε δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν μου δόθηκε κάποτε η ευκαιρία να επισκεφτώ την Αλβανία και να παρουσιάσω ο ίδιος τα έργα μου στο κοινό αυτό. Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη Μίκης Θεοδωράκης».
Να σημειωθεί πως ο Μίκης Θεοδωράκης το 1988, πριν ανοίξουν τα σύνορα της Αλβανίας είχε κάνει συναυλία στα Τίρανα.
Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει προσωπικά αντικείμενα του Μίκη Θεοδωράκη που φιλοξενήθηκαν σε χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ







Δεν υπάρχουν σχόλια: