Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Koncert nga Orkestra Miki Theodhorakis


KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË
Zyra e Shtypit
Njoftim për shtyp
Kryepiskopata e Tiranës, e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, nëpërmjet Lidhjes së Intelektualëve Orthodhoksë, organizon të shtunën, më 18 nëntor 2017, ora 18:00, koncert me Orkestrën “Miki Theodhorakis”, në Qendrën Kulturore të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”. 
Në këtë koncert këngëtarët Sofia Papazoglu dhe Kostas Makedhonas do të këndojnë këngë të njohura të kompozitorit të madh Mikis Theodhorakis. Fjalën hyrëse në këtë aktivitet do ta mbajë shkrimtari Minas Vindiadhis dhe do të përkthejë regjisori Enkel Fejzollari. Hyrja do të jetë e lirë.
Një ditë më parë, të premten, më 17 nëntor, në Paraklisin “Lindja e Krishtit”, të Katedrales, ora 19.30, do të organizohet një natë poetike kushtuar “Poetëve që deshi Miki!”. Aktorja greke Katerina Zafiropulu dhe regjisori shqiptar Enkel Fejzollari, do të interpretojnë, në të dyja gjuhët, poema të Elitis, Ricos, Livadhitis dhe poetëve të tjerë, me sfond muzikor mundësuar nga mjeshtri i veglave me perkusion Stefanos Papangelidhi- Theodhorakis, nipi i kompozitorit.
Në kuadrin e veprimtarisë, në sallën e Qendrës Kulturore të Katedrales, do të hapet një ekspozitë me sende personale të Mikis Theodhorakis.


Φωτογραφία του χρήστη Greqia ne Tirane.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: