Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ή ΝΕΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ;!

Φωτογραφία του Panajot Barka. 
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ή ΝΕΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ;!
Ένας ομογενής στη Δερβιτσάνη, στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Λ. Παππά για την καταστατική συνδιάσκεψη της οργάνωσης, πρότεινε την αλλαγή του ονόματός της «ΟΜΟΝΟΙΑ», με το σκεπτικό ότι εκπροσωπεί κάτι κακό, ξένο, που απωθεί τους Έλληνες…!!!
Η αντίδραση της ηγεσίας ήταν έντονη. Για να επικρατήσουν τους χρειάζεται το βαρύγδουπο όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ επειδή έχει ταυτιστεί με τον Ελληνισμό, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές της ηγεσίες περισσότερο έχουν στραφεί εναντίον της/του.
Νομίζω, ότι απ εδώ ξεκινάει η όλη συζήτηση για την πιθανή αναδιοργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όχι όμως με αντικείμενο την αλλαγή του ονόματος, όσο γιατί και πώς φθάσαμε ως εδώ
Με πολύ λύπη, αλλά και δυσαρέσκεια διαπιστώνουμε ότι κάθε μέρα που περνάει βεβαιώνεται ότι, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας και μαζί τους η ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο ασθενή του πολυασθενούς τόπου μας. Το αδιέξοδο το οποίο βιώνει καιρό τώρα η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και απεδείχθη τελευταία με τον πιο οδυνηρό και τραγικό τρόπο, διαμηνύει ότι ο κύκλος αυτού του τρόπου πολιτικής ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κύκλος ο οποίος ανακοινώθηκε κλειστός από το 2007, με τη σφραγίδα και του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, τώρα έχει προχωρήσει σε ανεπίστρεπτη σήψη. Προς δύο κατευθύνσεις: και προς τη δυνατότητα πολιτικής καθοδήγησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, και προς την δική του αυτοσυντήρηση. 
Η ιδρυτική αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν όσο απλή, τόσο και δύσκολη. Να συνδύαζε τα συλλογικά εθνικά συμφέροντα, μέσα από υψηλούς εθνικούς στόχους, με τα προσωπικά των απλών Ελλήνων, με σκοπό οι εθνικοί στόχοι να γινότανε κτήμα των απλών Ελλήνων.
Οι ηγεσίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κινήθηκαν εντελώς αντίστροφα. Επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν το εθνικό όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ταυτισμένο με τον Ελληνισμό για να επωφεληθούν προσωπικά, ή εντός του δικού τους κύκλου που περιορίζονταν συνεχώς, γυρίζοντας στην ουσία την πλάτη και των απλών Ελλήνων και συμφερόντων τους, και των εθνικών στόχων.
Για την ικανοποίηση όμως των συμφερόντων αυτών χρειάζονταν από την άλλη να απωλέσουν τα εθνικά συμφέροντα, μέχρι το σημείο που σήμερα δικαίως λέμε, ότι καμιά αλβανική κρατική, ή μη κρατική δομή δεν θα μπορούσε να καταφέρει τέτοια βαριά εθνικά πλήγματα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Άρα είναι πιασμένοι, τους κρατούν από κάπου, σε τέτοιο σημείο που τους υπαγορεύουν κάθε κίνησή τους!
Αυτή η εξέλιξη φέρει κυρίως ένα όνομα, Βαγγέλη Ντούλε, τα συμφέροντα του οποίου και της ομάδας του, έχουν πάρει όμηρο την ΟΜΟΝΟΙΑ και τα εθνικά συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η πολιτική του αλαζονεία έχει παραλύσει και εξουδετερώσει κάθε εθνική αξία και το σύνολο του εθνικού και πολιτικού της ιστού. Τώρα τελευταία, με πραξικοπηματικό τρόπο έχει παραλύσει εντελώς, πραχτικά και τυπικά την λειτουργία, τις δομές και τη δράση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωρίς κανείς να τολμάει να τον καταγγείλει!!! Ο νυν πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τολμάει να δηλώσει την απαξιωτική γι΄αυτόν προσωπική κατάσταση, δλδ ότι είναι πρόεδρος χωρίς δομές, αλλά δεν τολμάει να καταγγείλει τον Ντούλε για την εξέλιξη αυτή.
Ο λόγος πιστεύω είναι απλώς. Η κάθε καταγγελία του είδους θα ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές που οδηγούν στην αποκάλυψη των εθνικών ενοχών τους (και αυτές οι ενοχές απαιτούν τα κεφάλια όλων), οπότε κανείς δεν τολμάει να τις ξεπεράσει.
Συνεπώς είναι παγιδευμένη και η όποια προσπάθεια για την "επανεκκίνηση" του κουρασμένου, σκουριασμένου και διαλυμένου, άρματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι πλέον δύσκολο μέχρι αδύνατο συμβεί όταν οι ίδιοι υπαίτιοι της κατάντιας αυτής να διεκδικούν τώρα ρόλο αναδιοργάνωσης.
Επιβεβαιώνουν την κατάσταση αυτή και οι προσπάθειες που καταβάλλονται πρόσφατα για την δήθεν αναδιοργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 
Πρώτο. Επειδή ο Ντούλες ελέγχει τις δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο πρόεδρος της οργάνωσης επιδιώκει να κινηθεί εκτός των δομών της, επικαλούμενος τον λαϊκίστικο όρο της συμμετοχής "στη διαδικασία" αυτή όλων των Ελλήνων. Ποιων όμως Ελλήνων;! Η συμμετοχή στις πρόσφατες συναντήσεις είναι περισσότερο από απογοητευτική και οι περισσότεροι που πηγαίνουν στις συναντήσεις αυτές δεν στηρίζουν ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά πηγαίνουν να ξεθυμάνουν εναντίον της. 
Δεύτερο. Στη θέση αυτή υπάρχει μεγάλη αντίφαση. Από την μία δηλώνεται ότι στην καταστατική διαδικασία απαιτείται η συμμετοχή όλων των Ελλήνων, δλδ ξεκινώντας από την αρχή ότι η ιδιότητα μέλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ, απορρέει από την ταυτότητα του Έλληνα, την οποία δεν μπορεί να την παραχωρήσει και κρίνει η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια στιγμή, όμως η ασαφής επιτροπή κατάρτισης καταστατικού δηλώνει ότι για να γίνεις μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απαιτείται η συμπλήρωση του αιτήματος μέλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δλδ το βήμα αυτό απαιτεί τον διαχωρισμό του μέλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ από την ταυτότητα του Έλληνα. (!!!) Ενισχύει τη θέση αυτή ο όρος ότι για να γίνεις μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να παραδόσεις, αν έχεις την ταυτότητα άλλου αλβανικού κόμματος, (πλην του παναλαβανικού του Ντούλε που λέγεται ΚΕΑΔ) (!!!) 
Ακολουθεί και άλλη αντίφαση. Η ίδια επιτροπή, απορρίπτει πραχτικά την μετατροπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε κόμμα, διότι ισχυρίζεται ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ απευθύνετε σε όλους τους Έλληνες. 
Στην ουσία επιδιώκεται η ίδρυση ενός κόμματος στο εσωτερικό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (!!!!) 
Οι αντιφάσεις όμως αυτές αποκαλύπτουν τον πραγματικό σκοπό της δήθεν επανίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο όνομα του Ελληνισμού απαιτείται ο έλεγχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πέρα από τις δομές που ελέγχει ο Ντούλες, δλδ στην πράξη, μια άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ, μέλη της οποίας θα είναι όσοι θα δηλώσουν πώς θα στηρίξουν την ηγεσία αυτή. Δλδ η νέα ΟΜΟΝΟΙΑ, θα διεκδικήσει να κληρονομήσει την δόξα της παλιάς ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά ως ένα εσωτερικό κόμμα, που θα στηρίζει την συγκεκριμένη ηγεσία, που έχει αναλάβει την κίνηση. Που σημαίνει δλδ ότι οι άλλοι Έλληνες θα πρέπει να βρουν αλλού πολιτική στέγη και μέσα απ΄αυτή θα πρέπει να προστατεύσουν και ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους. (Δεν είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η εξέλιξη;;;!). Θα διατηρηθεί έτσι και το δικαίωμα ώστε η ηγεσία αυτή να καταγγέλλει για εθνική προδοσία το κάθε Έλληνα που δεν την στηρίζει!!!
Τρίτο. Η αναδιοργάνωση αποβλέπει, μέσω της "λαϊκής συμμετοχής" (!!) την αλλαγή του καταστατικού ....και όχι τον επαναπροσδιορισμό του προγράμματος και των εθνικών στόχων (!!). 
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ηγείται του κινήματος δεν έχει καταλάβει απ΄ό τι φαίνεται ότι η διάλυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ήρθε λόγω έλλειψης καταστατικού, αλλά λόγω παραβίασης αυτού και κυρίως , λόγω εγκατάλειψης των εθνικών στόχων στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων, λόγω αδυναμίας προστασίας και εκπροσώπησης των συμφερόντων, της εθνικής αξιοπρέπειας και ταυτότητας των απλών Ελλήνων.
Τι στην πράξη συνέβη. Διαπιστώνοντας οι Έλληνες ότι δεν μπορούσαν να είχαν την κάλυψη, προστασία και εκπροσώπηση της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, επειδή η πολιτική της ισχύ περιορίζονταν και προορίζονταν για το στενό κύκλο της ηγεσίας, αναγκάστηκαν να εξυπηρετηθούν προσωπικά, ζητώντας καταφύγιο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και εφόσον, όπως αναλύσαμε, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τους εκφράζει και δεν τους στηρίζει, που αποτελεί το βασικό της χρέος και αρχή ύπαρξης, τότε πώς θα γυρίσουν οι Έλληνες να την στηρίξουν;;;!!
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οφείλει πρωτίστως να προβεί σε βαθύτατες αναλύσεις και τομές σε ό τι αφορά τα αίτια και τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Να καταγγείλει με ονόματα, πράξεις, γεγονότα. Πρέπει, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους απλούς Έλληνες και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει πρωτίστως να προσδιορίσει εθνικούς στόχους, που να εκφράζουν το σύνολο της κοινότητας και να μετατραπεί σε προστάτη των καθημερινών αδικιών που διαπράττονται σε βάρος του κάθε Έλληνα. Πρέπει να προβάλλει τις πραγματικές αξίες του τόπου και όχι να προσπαθεί να τις οικειοποιηθεί για τη δική του προβολή. Πρέπει οι προσωπικές αντιπάθειες να μη έχουν λόγο στην άσκηση εθνικής πολιτικής, όπως πρέπει να μη έχουν καμιά σχέση μ΄ αυτή τα προσωπικά συμφέροντα, τόσο το χειρότερο συμφέροντα τρίτων. Και για να καταφέρει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πρώτα απ΄ όλα ελεύθερος άνθρωπος. (!!!)
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να καταλάβει ότι ο λαός είναι πράγματι φορέας εθνικής συμπεριφοράς και ταυτότητας, αλλά καθοδηγείται προς τους εθνικούς στόχους και οράματα από τις δικές του ελίτ, είτε πολιτικές, είτε πολιτιστικές, είτε οικονομικές, είτε …. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να συντονίσει και να ηγηθεί αυτών. Συνεπώς, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να αποσπαστεί από τον χοτζικό λαϊκισμό και προπαγάνδα και θα πρέπει όχι μόνο να αντισταθεί αλλά να πολεμήσει για να σωριάσει το κατεστημένο. Και έχει το μεγάλο ατού να το πράξει από τη θέση του προέδρου ανεξαρτήτως αν αύριο θα είναι ή όχι πρόεδρος. Η εθνική μνήμη δεν θυμάται τους μακροβιότερους προέδρους, αλλά εκείνους που πράττουν πραγματικό εθνικό έργο!! ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)