Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

«Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγαπά την Αλβανία περισσότερο από τους Αλβανούς πολιτικούς»

“Κρουεμάδι: Ο Γιαννουλάτος αγαπά την Αλβανία περισσότερο από τους Αλβανούς πολιτικούς”


Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση – LSI, Μόνικα Κρουεμάδι,  υποστήριξε σθεναρά τη χορήγηση της αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Αφού συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Τιράνων, η Κρουεμάδι είπε:


«Θέλω να ευχηθώ στους Αλβανούς αυτά τα Χριστούγεννα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα και σας εύχομαι αγάπη, ειρήνη, καλοσύνη και ευημερία. Από αυτόν τον καθεδρικό ναό θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Αλβανούς για το Νέο Έτος,  η γέννηση του Χριστού να φέρει  ειρήνη, περισσότερη πρόοδο για τα παιδιά μας που αξίζουν περισσότερα».


Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την απόφαση του προέδρου Ιλίρ Μέτα για την παραχώρηση της αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, η πρόεδρος του LSI είπε:


«Φυσικά και συμφωνώ, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν μία  από τις καθυστερημένες  αποφάσεις της αλβανικής πολιτικής. Έχω την εντύπωση ότι ο Γιαννουλάτος αγαπά περισσότερο την Αλβανία από τους Αλβανούς πολιτικούς».


(Στοιχεία από  gazetadita.al)


--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!