Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η εκταφή των Πεσόντων κατά το Έπος του 1940! -Vijojnë zhvarrimet e ushtarëve grekë në Dragot të Tepelenës


Συνεχίζεται η εκταφή και η ταυτοποίηση των πεσόντων του 1940 στο Ντραγκότ της Τεπελένης. Έχουν ανακαλυφθεί 340 τάφοι στο οικόπεδο που έχουν ξεκινήσει οι έρευνες,  από το Ιανουάριο αυτού του έτους, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που κατέχουν οι   ερευνητές, έχουν ενταφιαστεί στο σημείο περίπου 840 στρατιώτες.
Το οικόπεδο αυτό του Ντραγκότ, θα μετατραπεί και σε σημείο συγκέντρωσης, για τα οστά των ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή της Τεπελένης και της Πρεμετής.
Σε σχέση με τις εκταφές και την αναζήτηση των οστών, των ελλήνων στρατιωτών, υπήρχαν πολλές ενστάσεις μέχρι και διαδηλώσεις που ζητούσαν να μην γίνει η εκταφή.
Όμως, οι έρευνες έχουν συνεχιστεί και δεν έχουν σταματήσει στιγμή, και οι εργάτες που ασχολούνται με το έργο αυτό βρίσκονται πάντα υπό την επίβλεψη της αστυνομίας και το προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου.
Μετέφρασε, προετοίμασε Πελασγός Κορυτσάς 
Vijojnë zhvarrimet dhe identifikimet e varreve të ushtarëve grek në Dragot të Tepelenës. Jane zbuluar 340 varre në  parcelën e hapur në janar të këtij viti ndërsa mendohet se janë varrosur rreth 840 ushtar.
Parcela e Dragotit do te sherbeje si vend depozitimi për eshtrat e ushtareve greke në zonën e Tepelenës dhe Permetit. Në lidhje me gërmimet për kërkimin e eshtrave të ushtarëve ka pasur shumë polemika, madje edhe protesta ku kundërshtohej një kërkim i till.
Megjithatë gërmimet kanë vazhduar dhe për gjatë gjithë kohës punëtoret të cilët po merren me zhvarrosjen dhe kërkimin janë të shoqëruar nga policia dhe personeli i konsullatës greke në Gjirokastër.



Δεν υπάρχουν σχόλια: