Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Δυναμικό παρόν της Β. Ηπείρου στις διαδηλώσεις για την ΜακεδονίαΤην Κυριακή 17 Ιουνίου γράφτηκε στο χωριό Ψαράδες Φλωρίνης στις Πρέσπες η πιο μαύρη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας μετά τον Αττίλα. Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και κάθε προσδιορισμός βασισμένος σε αυτό (μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα κλπ) στους Σλάβους του Άνω Βαρδάρη.

Οι Έλληνες πατριώτες ήταν παρόντες τόσο έξω από την Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου όσο και στο Πισοδέρι Φλώρινας την Κυριακή 16 Ιουνίου ώστε να διαμαρτυρηθούν για την εσχάτη προδοσία που διαγραφόταν. 

Το παρόν στις κινητοποιήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έδωσαν και οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Η κορύφωση της συμμετοχής των Βορειοηπειρωτών στις συγκεντρώσεις ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε o πρώην Έπαρχος Μεσοποτάμου Βασίλης Καλυβάς στο συλλαλητήριο που έγινε στη Βίγλα Πισοδερίου Φλώρινας, εκ μέρους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σε συμπαράσταση του Ελληνισμού της Μακεδονίας.

Μάλιστα την στιγμή που ο κ. Καλυβάς ανέφερε το όνομα του μακαριστού Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού, οι χιλιάδες των διαδηλωτών ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ μετά το πέρας του χαιρετισμού τραγούδησαν το "Έλληνες ενωμένοι αγωνιστείτε την Βόρειο Ήπειρο μην λησμονείτε"! 

Μακεδονία - Κρήτη - Β. Ήπειρος
Στο μέσον ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Γιάννης Αθανασιάδης 
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: