Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Συνάντηση της Ομόνοιας Κορυτσάς με το Δήμαρχο της πόλης!- Δελτίο Τύπου - Takim i Omonias Dega Korçë me Kryebashkiakun e qytetit- Njoftim për shtyp!Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια"

Παράρτημα Κορυτσάς        
                  Κορυτσά στις 19 06 2018
Δελτίο Τύπου
Με την έγκριση του προεδρείου του παραρτήματος, ο πρόεδρος  κ Γρηγόρης Καραμέλος, η αντιπρόεδρος κα. Εφταλή Τζόγκα, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ Ανδρέας Σιμάκου, συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο Κορυτσάς κ Σωτηράκ Φίλο.
Αυτοί τον ευχαρίστησαν και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις τελευταίες εκλογές  της οργάνωσης Ομόνοια, για το πρόγραμμα και τους στόχους του παραρτήματος που προήλθαν από την Γενική Συνδιάσκεψη. Όπως επίσης τον ενημέρωσαν για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά που έχει προσφέρει η οργάνωση στην πόλη της Κορυτσάς και για το συνεργατικό ρόλο, το πνεύμα ειρήνης, την ευρωπαϊκή τάση που ωθεί την οργάνωση μας αλλά και το ρόλο της ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, των δύο γειτονικών λαών, με αρχαία ιστορία και παραδόσεις.
Από την μεριά του, ο Δήμαρχος της πόλης ο κ Φίλο ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του παραρτήματος της Ομόνοιας Κορυτσάς, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία, και αναφέρθηκε θετικά στο ρόλο της Ομόνοιας στην ζωή της πόλης. Όπως επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουμε την κοινωνία από τον ακραίο εθνικισμό, τις προκαταλήψεις με βλέμμα στραμμένο προς το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Συγχρόνως ζήτησε από την Ομόνοια Κορυτσάς να αυξήσει το ρυθμό των πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και επιστημονικών  δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα με την Βόρεια Ελλάδα, ως κάτι απαραίτητο για την καλύτερη αμοιβαία γνωριμία και την κοινή διασκέδαση και ανάπτυξη.
Ο κ Φίλο εκφράστηκε θετικά για την εντονότερη και τακτικότερη  γόνιμη συνεργασία  με την οργάνωση της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς.
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την σημερινή συνάντηση.

Bashkimi Demokrarik i Minoritetit Etnik Grek”Omonia”

Dega e qarkut te Korces           

                       Korce ,me 19.06.2018
Njoftim per shtyp
Me miratimin e keshillit drejtues te deges, kryetari i saj z.Ligoraq Karamelo, nenkryetarja e deges znj.Eftali Xoga dhe anëtari i Keshillit te Pergjithshem z.Andrea Simaku zhvilluan sot nje takim me kryetarin e bashkise se Korces z.Sotiraq Filo.
Ata e falenderuan dhe  informuan kryetarin e bashkise per zgjedhjet e fundit ne organizaten e Omonias,per programin e synimet e deges te dala nga Konferenca e Pergjithshme, per kontributin e dhene ne jeten sociale,shoqerore e kulturore te qytetit te Korces si dhe per rolin bashkepunues, per frymen paqesore, per tendencen europiane dhe per funksionin e organizates Omonia dega Korce, si urrë lidhese bashkepunimi midis dy vendeve e dy popujve fqinje,me histori e tradite te hershme.
Nga ana e vet, kryetari I bashkise z. Filo falenderoi  drejtuesit e deges te Omonias Korce, ju uroi suksese e foli me konsiderate per rolin e Omonias ne jeten e qytetit. Ai u ndal ne menyre te vecante,tek perpjekjet qe duhen bere per te cliruar shoqerine nga nacionalizmi ekstrem,nga fryma paragjykuese dhe per te hedhur veshtrimin nga e ardhmja europiane.Njekohesisht ai porositi qe Omonia e Korces te intesifikoje aktivitetet kulturore,artistike, shkencore midis dy vendeve, sidomos me pjesen veriore te Greqise si domosdoshmeri per njohje,argetim e zhvillim te perbashket.
Z.Filo shprehu mbeshtetjen e tij per nje bashkepunim sa me intesiv e te frytshem me organizaten Omonia te qarkut te Korces.
Te dy palet shprehen kenaqesine per takimin e zhvilluar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.