Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Γ. Σούρλας: Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των πεσόντων για τον αποκλεισμό τους από το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου η επιμνημόσυνη δέηση για τους εκατό Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και τα οστά των οποίων μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νεκροταφείο, στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου.
Ωστόσο, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης, τέκνων, συγγενών και φίλων άταφων πεσόντων 1940- ΄41,  Γιώργος Σούρλας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά "Κανάλι Ένα" και την εκπομπή “Δύο Ρεπόρτερ”, εξέφρασε την αγανάκτησή του, για τον αποκλεισμό, των συγγενών των ηρώων, από την τελετή.
«Μετά από δεκατρία χρόνια απέδωσε μία προσπάθεια για να γίνει η ανεύρεση και η εκταφή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών από τους ομαδικούς τάφους στο πεδίο της μάχης στη περιοχή της Κλεισούρας», είπε ο κ. Σούρλας, αναφέροντας παράλληλα ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουράνη δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο χώρο όπου ξεκινούσαν οι εκταφές.
«Το χειρότερο όμως», όπως σημείωσε, «ήταν το γεγονός ότι οι συγγενείς των πεσόντων δεν ενημερωθήκαμε για την μεταφορά των οστών των εκατό Ελλήνων πεσόντων που βρέθηκαν στην Κλεισούρα στο στρατιωτικό κοιμητήριο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες και αποκλειστήκαμε από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε εκεί την προηγούμενη Παρασκευή».
Ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι δέχεται τηλεφωνήματα από πολλούς συγγενείς πεσόντων οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την πράξη αυτή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης, τέκνων, συγγενών και φίλων άταφων πεσόντων 1940- ΄41, δήλωσε ότι για αυτό το λόγο ετοιμάζεται ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από 300 συγγενείς πεσόντων.
Με αφορμή την εξαγγελία του Νίκου Κοτζιά «για επίλυση των διαφορών με την Αλβανία πριν πάει διακοπές», ο κ. Σούρλας με ισχυρές δόσεις πικρίας και ειρωνείας κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών «να βρει ως ημερομηνία τα γενέθλια κάποιου ξένου διπλωμάτη ώστε να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα, όπως έκανε με τα γενέθλια του Μάθιου Νίμιτς όταν υπέγραφε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.