Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

“Dashuria për këtë vend nuk tregohet duke bërë shqiponjën me duar”

Nga Mentor Kikia
Ne nuk do të prodhojmë asnjëherë makina, as kompjutera, as armë…
Ne jemi të “dënuar” që të jemi një vend agro-industrial e turistik. Sepse jemi një vend i vogël e rural.
Ndaj duhet ta mirëmbajmë çdo pëllëmbë të këtij vendi. Të ruajmë çdo metër tokë, çdo lëndinë, çdo përrua e çdo pemë.
Deri tani kemi bërë pikërisht të kundërtën, kemi shkatërruar me një zell të paimagjinueshëm çdo gjë që do të na shërbejë.
Por le ta nisim nga edukata. Ti mbajmë pastër zonat që tashmë janë duke marrë frymë nga turizmi.
Eshtë një shenjë e mrekullueshme që lumenj, përrenj, lëndina e shkrepa nëpër Alpe, po shndërrohen në destinacione turistike.
Por ti mirëmbajmë këto vende.
Ta bëjmë normë të jetesës sonë, të mos i hedhim mbetjet “si lopa bajgën”. Atdhetaria dhe dashuria për këtë vend nuk tregohet duke bërë shqiponjën me duar, apo duke sharë serbët, por duke kontribuar që serbët të vijnë të pushojnë këtu e të lënë para.
p.s: Këto foto janë pamje pas një fundjave(këtë fundjavë) në Theth.
http://www.gazetatema.net/
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: