Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Marrëveshja me Greqinë/ Kotzias: Opozita e të dy vendeve po riprodhon steriotipe negative mes popujve


Ministri i jashtëm grek Nikos Kotzias në një deklaratë për medien ka folur për bisedimet me Shqipërinë. Gjatë fjalës së tij.
Duke iu referuar në veçanti opozitës së të dy vendeve, Kotzias thekson se është një opozitë që përdor bashkërisht gjuhën e urrejtjes, si dhe opozita po riprodhon steriotipe negative mes popujve, duke penguar procesin e bisedimeve. 
Lidhur me marrëveshjen greko-shqiptare dhe reagimet e opozitës në të dy vendet, Ministri grek shprehu shpresën se:
Duhet të ketë më shumë pjekuri në drejtim të zgjidhjeve për çështjet që kemi. Opozita, në të dy anët e kufirit, po përpiqet të punojë negativisht, duke riprodhuar stereotipa dhe paragjykime negative mes popujve.

Nikos Kotzias

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: