Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ιστορία: Όταν οι Αλβανοί έτρεχαν να υπερασπισθούν την Τουρκία«Απελπισμένοι Αλβανοί αποστέλλονται να πολεμήσουν στην Τουρκία στη μάχη του Τσανάκαλε (γνωστή ως ‘μάχη της Καλλίπολης’)», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Στην εικόνα παρουσιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Φεριζάι, όπου ένα μεγάλο πλήθος Αλβανών περιμένει να ανέβει στα τρένα για να πάει στην Τουρκία. Μάλιστα, κάποιος κρατά την τουρκική σημαία.


  Σε αυτήν την τραγωδία, όπως επισημαίνεται,  σκοτώθηκαν πάνω από 25 χιλιάδες Αλβανοί, για τους οποίους δεν γίνεται μνεία, ούτε από τους Τούρκους, αλλά ούτε και από τους Αλβανούς ιστορικούς, σα να μην θέλουν να την ξέρουν…Υπήρχε μια παραφροσύνη τότε, για την 'μητέρα Τουρκία', μια παραφροσύνη για το Ισλάμ και φέρεται ότι οι Αλβανοί προσέτρεξαν να υπερασπιστούν την Τουρκία, εκφραστή του Ισλάμ, αφήνοντας πίσω τους «μητέρες και αδελφές για να βιασθούν από τους Σέρβους και Έλληνες εισβολείς».


«Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε αερογέφυρα Αλβανίας- Τουρκίας και έπρεπε οι Αλβανοί να ταξιδεύσουν για να βοηθήσουν τους Τούρκους και να προστατεύσουν το Ισλάμ.

Εκείνη την εποχή, τα Βαλκάνια καταλήφθηκαν από δεκάδες στρατεύματα, αλλά οι ηλίθιοι Αλβανοί έτρεχαν να βοηθήσουν  τα «αδέλφια τους» τους Τούρκους!»,  σημειώνεται χαρακτηριστικά.FMIMAGES


--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.