Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Αλβανία: Το ΚΕΑΔ εγκαταλείπει τον συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα -λόγω Αλβανοτσάμηδων

Φωτό από τον προεκλογική εκστρατεία του ΚΕΑΔ




Μετά την απόφαση του προέδρου του Κόμματος της Δικαιοσύνης της Ενσωμάτωσης και Ενότητας – PDIU, Σφετίμ Ιντίζι, να εκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό και να προσανατολισθεί σε συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα, έφερε αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας.



Άμεσα υπήρξε αντίδραση από το κεντρώο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ ή PBDNJ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Βαγγέλης Ντούλες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσημες πηγές  από το  ΚΕΑΔ ανέφεραν ότι θα αποχωρήσει από το συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα λόγω της προσέγγισης και ένταξης του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU σε αυτό.


Μάλιστα, ανώτερος αξιωματούχος του ΚΕΑΔ ανέφερε ότι η δημόσια δήλωση του προέδρου αναμένεται σύντομα.


«Το κόμμα ΚΕΑΔ έχει μια συνέπεια διαχρονική. Αυτή η πολιτική δύναμη, που έχει σαφείς θέσεις από το 2009, εγκατέλειψε τον κυβερνώντα συνασπισμό με τον Μπερίσα και πήγε στην αντιπολίτευση.


Στη συνέχεια, το 2013, σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ήρθε στην εξουσία, αλλά εγκατέλειψε την κυβέρνηση όταν οι σοσιαλιστές έφεραν στην κυβέρνηση τον επικεφαλής του PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι», σημειώνεται χαρακτηριστικά.




Με την κίνηση του Σφετίμ Ιντρίζι να προσεγγίσει το Δημοκρατικό Κόμμα και την αποδοχή αυτής από τον Λουλζίμ Μπάσα, η αντιπολίτευση αποκτά ένα νέο σύμμαχο, αλλά συγχρόνως χάνει έναν βουλευτή από τις τάξεις της, που είναι ο Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος είχε βγει τρίτος στην περιοχή του Αυλώνα.


cna.al
--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια: