Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Τηλεοπτικό bullying στον Παναγιώτη Μπάρκα [Βίντεο]


Σε μια ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Μπάρκα, προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, εξελίχθηκε η εκπομπή «360 μοίρες» στο Ora News το βράδυ της Δευτέρας.

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν ο δικηγόρος και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σπαρτακ Νγκέλια, γνωστός Αλβανός εθνικιστή.
Το θέμα της εκπομπής ήταν η "Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων", αλλά τελικώς με ευθύνη και του παρουσιαστή Ζέι κατέληξε σε μια συζήτηση γύρω από τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τις συνηθισμένες ανθελληνικές θέσεις που έχουν οι εθνικιστικοί κύκλοι των Τιράνων.

Τα πράγματα δεν άργησαν να οδηγηθούν σε μια έντονη λογομαχία και σε προσβολές προς τον Παναγιώτη Μπάρκα, που οδηγήθηκε στο να αποχωρήσει από το στούντιο σε live μετάδοση.

Νωρίτερα ο κύριος Νγκέλια είχε αμφισβητήσει της ύπαρξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, λέγοντας στον κύριο Μπάρκα πως εδώ είναι Αλβανία κι όχι Ελλάδα και θα ακούσεις αυτά που σου λέμε.

Από τον κύριο Νγκέλια τονίστηκε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 4 εκατομμύρια Αλβανοί χωρίς δικαίωμα στην γλώσσα με τον κύριο Μπάρκα να λέει πως οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα και δεν έχουν καμιά σχέση με τους Αλβανούς και πως δεν υπάρχει ούτε ένας αρβανίτης στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε μια έντονη λογομαχία, με τον κύριο Μπάρκα να κατηγορεί τους συνομιλητές του ότι βγάζουν δικά τους ανιστόρητα συμπεράσματα χωρίς να τα τεκμηριώνουν και τους υπόλοιπους, με προεξάρχοντα τον κύριο Νγκέλια, μην έχοντας επιχειρήματα να αντικρούσουν, να καταφεύγουν σε πεζοδρομιακές εκφράσεις και εν τέλη σε μια ρατσιστικού τύπου επίθεση που οδήγησε στην αποχώρηση του κυρίου Μπάρκα από την εκπομπή.


Apenadi.Blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.