Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

"Η ... ωραία Έλενα των Τιράνων, που μας έκανε όλους Αλβανούς"

Έγινε θέμα σε Ελλάδα και Αλβανία, εξαιτίας των όσων προκλητικά υποστήριξε για τη χώρα μας και τους Ελληνες, στη διάρκεια πρόσφατης εκπομπής της αλβανικής τηλεόρασης -με υψηλή τηλεθέαση- προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.Σ' ένα ... ρεσιτάλ ανθελληνικού μένους η πληθωρική ιστορικός Έλενα Κότσι, προσπάθησε να πείσει -με ατεκμηρίωτα επιχειρήματα- πως δεν υπάρχουν Έλληνες, “βαφτίζοντας” ακόμη και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “Αλβανό”.
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
Διδάσκει ιστορία στη Σχολή Πολιτικών και Νομικών Επιστημών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Δυρραχίου, διατηρεί δικηγορικό γραφείο στα Τίρανα και γράφει συνεχώς βιβλία για την καταγωγή των Αλβανών και για τα “φυσικά” σύνορα της Αλβανίας. Πολλά από τα βιβλία της έχουν γίνει Bell και όπως πολλοί την κατηγορούν ευθέως “χτίζει” καριέρα, πουλώντας ανθελληνισμό με μπόλικη “Μεγάλη Αλβανία” - έως τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Η κυρία Κότσι, πρεσβεύει ουσιαστικά αυτά που πιστεύει και θέλει να ακούει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αλβανικής κοινωνίας και στα οποία έχει “επενδύσει” πολιτικά και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, την ίδια ώρα που η οικονομική κρίση και η ανεργία χτυπάει “κόκκινο” στη χώρα.
Δικός μας ο Μέγας Αλέξανδρος”
Συνηθισμένο και αγαπημένο θέμα στα συγγραφικά έργα της, είναι η καταγωγή των Αλβανών και η απέλπιδα προσπάθειά της ν' αποδείξει πως πρόκειται για τον πλέον “αυτόχθονο” λαό στην Ευρώπη, που το DNA του κρατάει απο την ... Ολυμπιάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι Αλβανοί είναι ο πιο αυτόχθονος λαός στην Ευρώπη και κατάγονται από τους Πελασγούς και τους Ιλλυριούς, από όπου κατάγεται και η αρχαία Αθήνα και η Σπάρτη Εφόσον έχουμε μια κοινή καταγωγή, είναι φυσικό πολλά ιστορικά πρόσωπα να είναι κοινά. Έτσι, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μητέρα την πριγκίπισσα του κράτους της Ηπείρου. Ο Φίλιππος Β'είχε μητέρα μια πριγκίπισσα από την Ιλλυρία, το σημερινό έδαφος της Αλβανίας, και οι Μακεδόνες ήταν ένας λαός Πελασγο-Ιλλυριων, ως εκ τούτου, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Αλβανός, αλλά και Αρβανίτης” υποστηρίζει η ίδια μιλώντας στο ΘΕΜΑ, επιλέγοντας αυθαίρετες ερμηνείες, που αμφισβητούνται ευθέως απο την επιστημονική κοινότητα, συνδέοντας ακόμη και τον ... Τρωϊκό Πόλεμο με την ... “μπέσα”. “Η σημερινή Ελλάδα μόνο διαμέσου της κουλτούρας και της Πελασγικής γλώσσας των Αρβανιτών μπορεί να αποδείξει μια ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε να αποδείξετε στον κόσμο ότι είστε εκείνοι οι αρχαίοι. Η ηθική του πολέμου της Τροίας βρίσκεται σήμερα στους Αλβανούς και στους Αρβανίτες, όπως η φιλοξενία, η μπέσα, ο όρκος, η μη αφαίρεση των όπλων, η εκδίκηση κλπ.” λέει.
Αλβανική” η Επανάσταση του 1821
Η Κότσι υποστηρίζει προκλητικά πως την Επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων την έκαναν ... Αλβανοί, χαρακτηρίζοντας την “Αρβανίτο-Αλβανική” υπόθεση, που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η ίδια βέβαια δεν εξηγεί πειστικά πως γίνεται πχ οι Αρβανίτες με τη σημαντική συμβολή στην Εθνεγερσία, ν' αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδος και όχι της Αλβανίας που απέκτησε ανεξαρτησία μόλις το 1912 ή πως γίνεται ο Κολοκοτρώνης στην άλωση της Τριπολιτσάς να αφάνισε χιλιάδες Αλβανούς που υπηρετούσαν τον στρατό του Ομέρ Βρυώνη.
Οι Αρβανίτες, μαζί με τους άλλους Αλβανούς, τους Σουλιώτες και τους Τσάμηδες, απελευθέρωσαν τη χώρα τους και μετά οι Μεγάλες Δυνάμεις την αποκάλεσαν Ελλάδα, αλλά θα μπορούσαν να την αποκαλούν και με οποιοδήποτε άλλο όνομα που θα ήθελαν όπως Αρβανιτιά, Πελασγία, Αλβανία. Επομένως, δεν στέκει ο ισχυρισμός σας ότι απελευθέρωσαν την Ελλάδα, διότι αυτη ονομαζόταν επίσης και Νότια Αλβανία και οι διοικητές της ήταν αρβανίτο-αλβανοί. Αν η χώρα αυτή δεν είχε την κοινή τεχνική γλώσσα που άλλαξε από την καθαρεύουσα στη δημοτική, σήμερα θα μιλούσατε επίσημα την Αρβανίτικη γλώσσα, η οποία είναι και η γλώσσα των Πελασγών”.
Ειδικά για τους Αρβανίτες της χώρας μας, δηλώνει προκλητικά πως : “Δεν γνωρίζω καμία δημοσκόπηση ου οι Αρβανίτες ν' αρνούνται τη σύνδεσή τους με τους Αλβανούς”, υποστηρίζοντας αυθαίρετα πως : “Οι Αρβανίτες ονομάζονται σήμερα με το ίδιο όνομα που ονομάζονται οι Αλβανοί απ’ όλο τον κόσμο και η γλώσσα τους είναι αλβανική” και πως θα πρέπει α διατηρήσουν την γλώσσα και τα έθιμα τους που είναι χιλιάδων χρόνων.
Γενοκτονήθηκαν οι Τσάμηδες από την Ελλάδα”
Στο επίσημο site της οργάνωσης : “Δημοκρατία Τσαμουριάς” που εδρεύει στην Χάγη της Ολλανδίας, και “μοιράζει“ σωρηδόν τσάμικα διαβατήρια, η κυρία Κότσι παρουσιάζεται ως .. Υπουργός Δικαιοσύνης της “εξόριστης” κυβέρνησης, που έχει συστήσει ο αμφιλεγόμενος εθνικιστής επιχειρηματίας Φατίμ Λάτο.. Η ίδια αν και αρνείται κάθε σχέση με τον Λάτο και την “μαϊμού” κυβερνησή του, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς περί Τσάμηδων που εκδιώχθηικαν από την Ελλάδα , χαρακτηρίζοντάς την “γενοκτονία” και επιχειρώντας με νομικές παρερμηνείες να παραβλέψει τα εγκλήματα κατά του ελληνικού πληθυσμού την περίοδο της ιταλικής και γερμανικής κατοχής κατά τον Β΄Π.Π. “Βάσει του διεθνούς δικαίου, πρόκειται για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε απαίτηση με την αιτιολόγηση της συνεργασίας, νομικά ενοχοποιεί απέναντι στο διεθνές δίκαιο το ελληνικό κράτος, διότι ένα έγκλημα τιμωρείται με προσωπική απόφαση από το δικαστήριο και όχι συλλογική” λέει προκλητικά, συνεχίζοντας το ίδιο προκλητικά : Οι Τσάμηδες εκδιώχθηκαν και σκοτώθηκαν λόγω της θρησκείας τους, όπως και οι μουσουλμάνοι Αρβανίτες, καθώς το ελληνικό κράτος στηριζόταν στην ορθόδοξη θρησκεία και στην κοινή τεχνική γλώσσα για εθνική ενοποίηση, και όχι στο αίμα, καθώς στην πραγματικότητα αυτό το κράτος αποτελείται από διάφορες εθνοτικές ομάδες όπως οι Αρβανιτο-Αλβανοί που αποτελούν την πλειοψηφία, αλλά και οι μειοψηφίες Βλάχων, Τούρκων, Σλάβων κλπ. Αυτοί οι Τσάμηδες που εσείς έχετε εκδιώξει, μαζί με τους Σουλιώτες, έχουν χύσει το αίμα τους για το κράτος που εσείς απολαμβάνετε σήμερα. Εσείς είστε εκείνοι που δεν σέβεστε τα δικαιώματα των Αλβανών. Η μεγαλύτερη αδικία στα Βαλκάνια συνέβη στους Αλβανούς, καθώς η επικράτειά τους διαιρέθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις σε διάφορα κράτη αλλά και σε ψεύτικα έθνη”.
Οι Έλληνες στην Αλβανία έχουν περισσότερα δικαιώματα απο τους Αλβανούς”
Ως αντίλογο στη συνεχιζόμενη διαχρονική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αυθαίρετη καταπάτηση ιδιοκτησιών ομογενών στην περιοχή της Χειμάρρας, η Αλβανίδα ιστορικός υποστηρίζει πως οι Έλληνες στην γειτονική χώρα απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια απ' ότι οι ίδιοι οι Αλβανοί. “Η ελληνική μειονότητα έχει περισσότερα δικαιώματα από ό,τι ο αλβανικός λαός στην Αλβανία, καθώς υπάρχουν 1 δάσκαλος για 5 παιδιά ενώ τα αλβανοπαιδα έχουν 1 δάσκαλο για 40 παιδιά” υποστηρίζει, ζητώντας και απο την Ελλάδα να ανοίξει αλβανικά σχολεία για τους ... Αρβανίτες αλλά και φγια τους 500.000 Αλβανούς -σύμφωνα με την ίδια-που ζούν και εργάζονται στη χώρα μας. “Στην Ελλάδα με πληθυσμό που στην πλειοψηφία είναι Αρβανίτο-Αλβανικής καταγωγής δεν έχει σχολείο που να διδάσκεται η Αρβανίτικη γλώσσα, η αρχαιότερη γλώσσα της Ευρώπης. Υπάρχουν περισσότεροι από 500.000 Αλβανοί μετά το 1990, οι οποίοι δεν έχουν αλβανικό σχολείο” λέει.
Η Κότσι, προβάλλει στα τηλεοπτικά πάνελ τον εαυτό της, ως έναν από τους πλέον “μορφωμένους” ανθρώπους στην Αλβανία, με τρία πτυχία (Ιστορίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών) από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων και ένα διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις. Πολλοί στη χώρα της, την κατηγορούν ευθέως πως “πουλάει” συστηματικό ανθελληνισμό για να χτίσει καριέρα. Η ίδια το αρνείται παραπέμποντάς τους, στα πτυχία της. “Δεν λειτουργώ ανθελληνικά, αλλά υποστηρίζω ότι οι λαοί μας θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια, για να έρθουν κοντά, γιατί είναι εδώ χιλιάδες χρόνια και θα είναι, και θα τους συνδέει πάνω απ’ όλα το αίμα, ο πολιτισμός και η ιστορία” απαντάει προκλητικά.
Η ίδια υποστηρίζει πως έχει πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα και έχει βρεθεί στη χώρα μας πολλές φορές. Μιλάει λίγα ελληνικά και χαρακτηρίζει “θαυμάσιο” τον ελληνικό λαό. Φανταστείτε να μην μας “αγαπούσε” κιόλας ...
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: