Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην «ελληνοποίηση» χιλιάδων αλλοδαπών με συνοπτικές διαδικασίες αλλά ταυτόχρονα απορρίπτει το δικαίωμα σε Έλληνες το γένος να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, όπως καταγγέλλουν εκατοντάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες που συνεχίζουν να φυλάσσουν Θερμοπύλες στην αρχαία αυτή εστία του Ελληνισμού.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ΣΦΕΒΑ από την Κορυτσά, το τελευταίο διάστημα, πολλοί ομογενείς που έκαναν αίτηση για χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας λαμβάνουν απορριπτική απάντηση μέσω του εκεί προξενείου και μάλιστα χωρίς να εξηγείται επαρκώς και τεκμηριωμένα, ο λόγος της απόρριψης. 
Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και έχουν ανησυχήσει και θορυβήσει τους Βορειοηπειρώτες της πόλης καθώς βλέπουν ότι τους απορρίπτεται το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη χωρίς επαρκή αιτιολογία τη στιγμή που η περιοχή, γενέτειρα μεγάλων ευεργετών του Έθνους, υπέφερε τα πάνδεινα από τη δεκαετία του 1920 για να αλλοιωθεί η εθνική της συνείδηση. 
Η αγανάκτησή τους γίνεται μεγαλύτερη μάλιστα όταν ακούγεται στην Ελλάδα ότι θα χορηγηθεί με σύντομες διαδικασίες υπηκοότητα σε μετανάστες που εισήλθαν ή βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.
Το γεγονός δυστυχώς ότι η αναμονή για απάντηση στην αίτηση υπηκοότητας ξεπερνάει συνήθως τους 18 μήνες και συνεπάγεται σοβαρή οικονομική επιβάρυνση αλλά και απώλεια χρόνου για τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων εγγράφων, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ομογενείς μας για να καταθέσουν ξανά τα χαρτιά τους και δικαιολογημένα αναρωτιούνται αν η Ελλάδα λειτουργεί απέναντί τους ως μητριά!
Ορισμένοι μας μετέφεραν μάλιστα την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή ίσως οφείλεται σε απαίτηση της Αλβανίας προς την Ελλάδα να μην εγκριθούν πολλές αιτήσεις από την περιοχή της Κορυτσάς, καθώς η Αλβανία δεν αναγνωρίζει εκεί ελληνική μειονότητα. 
Προς επίρρωση αναφέρουν και το θλιβερό γεγονός που συνέβη την περασμένη άνοιξη κατά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠ.ΕΞ. κ. Κοτζιά στην Κορυτσά όπου κατά την τριήμερη παραμονή του εκεί, απαξίωσε να συναντηθεί με τους Έλληνες της πόλης, την τοπική ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ δεν επισκέφτηκε ούτε το σχολείο ΟΜΗΡΟΣ που λειτουργεί με έξοδα του ελληνικού κράτους. 
Και όλα αυτά για να μην θιγούν οι Αλβανοί. Όπως αναφέρεο χαρακτηριστικά ηλικιωμένος Κορυτσαίος στο himara.gr: «ήταν προτιμότερο να κάνει τις συναντήσεις σε άλλη πόλη ο κ. υπουργός, παρά να έλθει εδώ στην πόλη μας και να μας αγνοήσει εντελώς!»
Συνεπώς εδώ προκύπτει ένα ζήτημα: Υπάρχει μυστική διπλωματία μεταξύ Ν.Κοτζιά και Αλβανών όπως κατήγγειλλαν χθες οι ιδρυτές του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού», Τ.Μπαλτάκος και Δ.Καμμένος; Στα πλαίσια αυτής της μυστικής διπλωματίας και της συμφωνίας που θέλει να συνάψει ο Ν.Κοτζιάς με την Αλβανία για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και... συνόρων (κατά δήλωση του ιδίου), έχει ζητηθεί και έχει γίνει αποδεκτό, να μεταχειρίζονται οι Έλληνες της Βορείας Ηπείρου ως ένα είδος... αόρατων;
Ο Ν.Κοτζιάς είχε πει πως η κυβέρνηση συζητά «μια δέσμη 10 θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η οριοθέτηση των συνόρων και των θαλάσσιων ζωνών»
Οκ, το πιάσαμε για την οριοθέτηση συνόρων, μήπως όμως στα 10 θέματα είναι και η «εξαφάνιση» ή έστω «ελαχιστοποίηση» της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία;
Επιχειρείται να μην δίνεται η ελληνική υπηκοόητα σε Έλληνες το γένος με την προοπτική έτσι να μην εμφανίζεται στο πραγματικό της μέγεθος η ελληνική ομογένεια της περιοχής;
Αυτά είναι πολύ σοβαρά ερωτήματα και δεν μπορεί να ξεφύγει δια της σιωπής το ελληνικό ΥΠΕΞ. 
Να σημειώσουμε επίσης ότι ένα απόσπασμα από δηλώσεις του Ν.Κοτζιά δείχνει πως αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση το ζήτημα της Βορείας Ηπείρου.
Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μια μεριά να ισχυρίζεται ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» δεν εμπεριέχει αλυτρωτικό χαρακτήρα, αλλά πρόκειται για καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ από την άλλη να αποδέχεται στην διαπραγμάτευση με τον Αλβανό ομόλογό του ότι ο αντίστοιχος όρος «Βόρειος Ήπειρος» σηματοδοτεί όντως αλυτρωτισμό και γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί επισήμως από την Ελλάδα!
«Οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο.
Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα.
Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: