Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Προκλητικά και ανιστόρητα οι Αλβανοί προβάλλουν διεθνώς το χάρτη της "Τσαμουριάς"


Προκλητικά και ανιστόρητα οι Αλβανοί προβάλλουν το χάρτη της "Τσαμουριάς". Πέρα από το γεγονός ότι αυτός ο χάρτης, αχαρτογράφητος επί της ουσίας, συμπεριλαμβάνεται στη «Γεωγραφία της Αλβανίας», που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, προβάλλεται και σε διεθνείς οργανισμούς. Υποστηρίζουν ότι είναι Αλβανικές περιοχές Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, που αδίκως, όπως ισχυρίζονται, προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Φθάνει στο σημείο η προπαγάνδα των Αλβανών, για να γίνει πιο πειστική, να χρησιμοποιεί ανύπαρκτες  αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διάφορα δήθεν ιστορικά έγγραφα – χωρίς να αναφέρει κανένα – σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ δεν αναφέρει πουθενά τους νομούς Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, όπου η ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές  είναι πλειοψηφική.  Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης, που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Επιπλέον η ιστορία των "Τσάμηδων" είναι παλιά, αιματοβαμμένη και αν και έχει ιστορικά κριθεί, επανέρχεται με στόχο την αύξηση της έντασης σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Μέχρι και την πτώση του Κομμουνισμού στη γειτονική χώρα, οι όποιες αλυτρωτικές βλέψεις των "Τσάμηδων" περιοριζόταν αυστηρά μέσα στο «Σιδηρούν παραπέτασμα». Από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και έπειτα, ωστόσο, το ζήτημα της "Τσαμουριάς" επανήλθε στην επικαιρότητα. Αρχικά οι "Τσάμηδες"προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία, τονίζοντας πως ουδέποτε συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ή τους Ιταλούς και πως έπεσαν θύματα της Ελληνικής εκδικητικότητας,κάνοντας λόγο, για τέτοια ψεύδη μιλάμε, για «εθνοκάθαρση». αλλά και για «γενοκτονία".  

http://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.