Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ο εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά!

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος:
"Όπως κάθε χρόνο και φέτος εορτάστηκε στα Εκπαιδευτήρια  μας η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Μετά
από την Δοξολογία στο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα και το Τρισάγιο στο Μνημείο ακολούθησε μια γιορτή με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα,  αφιερωμένα στην ημέρα, με έμφαση στην προσφορά των παιδιών κατά τον πόλεμο του 40. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και συγκινήθηκαν ιδιαίτερα. Τα παιδιά μας και οι δασκάλες τους αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια. Χρόνια Πολλά"
Εμείς όμως έχουμε και άλλες πληροφορίες για την εκδήλωση. Δυστυχώς ήταν μια εκδήλωση κατά την οποία το Γ.Π της Κορυτσάς ήταν χωρίς πρόξενο. Οι εκπρόσωποι από την Ελλάδα ήταν λιγοστοί ενώ από τις αλβανικές αρχές δεν συμμετείχε κανένας εκπρόσωπος ούτε κατά την κατάθεση στεφάνων, ούτε κατά την εκδήλωση στο σχολείο, δείχνοντας τοιουτοτρόπως τις πραγματικές τους προθέσεις αν και σε ιδιωτικές συζητήσεις αναφέρουν πως δέχονται πιέσεις. Κατά την διακυβέρνηση του Ε Ράμα η συμμετοχή των τοπικών και άλλων εκπροσώπων είναι αλήθεια πως είναι ελάχιστη με προκλητικό κι προσβλητικό τρόπο. 
Στεφάνη κατέθεσαν: Ο βουλευτής κ Βαγγέλης Ντούλες, ο  Αντιπεριφεριάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Κώττας Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, διάφορα παραρτήματα της Ομόνοιας Κορυτσάς, ο Πρόεδρος της "Αδελφότητας" και του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος κ Ανδρέας Μήτσιος μαζί με τον διευθυντή του σχολείου κ Στέργιο Φιλίππου, οι Σύλλογοι ΣΦΕΒΑ και "Φίλοι του Πολιτισμού". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: