Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Πρόεδρος Αλβανίας: Ένα μεμονωμένο γεγονός δεν μπορεί να αποδυναμώσει την ελληνο-αλβανική φιλία




 Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Τέντι Μπλούσι, αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα εκτιμά της σημασία της διαφάνειας και της εξαντλητικής έρευνας και εκφράζει την βαθιά πεποίθησή του ότι αυτό αποτελεί ένα μεμονωμένο συμβάν που δεν μπορεί να αποδυναμώσει την αλβανο-ελληνική φιλία.


Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να είναι τα γεφύρια αυτής της σχέσης και της φιλίας.

Ο πρόεδρος παροτρύνει όλους να αποφύγουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός για εθνικιστικές ρητορικές, αναπτύσσοντας καταστροφικές  πολιτικές.
Για το πανό στο γήπεδο



Ταυτόχρονα, ο Ιλίρ Μέτα όσον αφορά το πανό που εμφανίσθηκε στο γήπεδο «Σέλμαν Στερμάσι» κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτιζάν – Σκεντέρμπεη, δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά βαθιά κατακριτέο.


«Ένα τέτοιο αντι-αθλητικό και ρατσιστικό σύνθημα προσβάλει το αλβανικό ποδόσφαιρο καθώς και τους παίκτες ελληνικής καταγωγής που τίμησαν την εθνική μας ομάδα. 


Αυτά τα γεγονότα πρέπει να μας χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού για να αποτρέψουμε και να περιορίσουμε τις συνέπειες της ομιλίας μίσους μεταξύ των λαών μας, στη γένεσή τους", δήλωσε.



standard.al


--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια: