Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Οι τζιχαντιστές Αλβανοί στη Συρία έφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος και πήγαν στον FSA (φωτο)


«Βρέθηκαν» οι Αλβανοί–Κοσοβάροι τζιχαντιστές που είχαν κατέβει στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι πια μέλη του ISIS αλλά του μισθοφορικού τουρκόφιλου και «μετριοπαθούς» Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Φωτογραφία των Αλβανών τζιχαντιστών, που από ISIS έγιναν FSA, δημοσίευσε στο Twitter ο Σύρος βουλευτής Φαρές Σεχαμπί.
Όπως βλέπετε και στην εικόνα που ανάρτησε, οι Κοσοβάροι Αλβανοί αν και πλέον είναι ντυμένοι ως κανονικοί στρατιώτες και όχι με τις αφγανικές βράκες που προτιμούσε το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζουν να χαιρετούν τζιχαντιστικά με το ένα δάχτυλο υψωμένο προς τον ουρανό.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία γνωρίζουμε ότι μέχρι και το 2015 περίπου 1.000 τζιχαντιστές από τα Δυτικά Βαλκάνια πήγαν εθελοντές στη Συρία.
Από αυτούς οι 330 ήταν Σλάβοι μουσουλμάνοι (Βοσνιακοί), οι υπόλοιποι ήταν Αλβανοί από την Αλβανία, το Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) και την ΠΓΔΜ.
Άλλη πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter βεβαιώνει ότι Αλβανοί τζιχαντιστές παραμένουν στο Ισλαμικό Κράτος και μάχονται ενάντια στους Κούρδους στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στο τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη:
Ανάρτηση του Σεπτεμβρίου δείχνει μια μεγάλη ομάδα Αλβανών σαλαφιστών να απολαμβάνουν μια πισίνα σε ταράτσα -προφανώς ξενοδοχείου- στην Ιντλίμπ. Στην εικόνα διακρίνονται και παιδιά:
Τη μετάβαση τζιχαντιστών από τα Σκόπια στη Συρία φαίνεται να επιδοκίμασε και το παράρτημα του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΠΓΔΜ.
Το ακόλουθο tweet του «AKP-Μακεδονίας», με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2012, φαίνεται να επιβραβεύει τους Αλβανούς των Σκοπίων που πάνε στη Συρία να πολεμήσουν:
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: