Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Εορτάστηκε η 106η επέτειος της δημιουργίας του Αλβανικού Στρατού- Ομιλία του Τούρκου πρέσβη! - Festimi i 106 vjetorit të krijimit të ushtrisë shqiptare - Fjalë përshëndetëse nga ambasadori turk!


Në shqip lexoni artikullin duke klikuar këtu

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, συνεχάρη τους Αλβανούς στρατιώτες για την 106η επέτειο των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπενθύμισε τον Ισμαήλ Κεμάλ, τον μεγάλο άνδρα του αλβανικού έθνους, του οποίου ένα από τα πρώτα διατάγματα ήταν η δημιουργία του Υπουργείου Πολέμου στις 4 Δεκεμβρίου του 1912.


Η Αλβανίδα υπουργός επαίνεσε τη συμβολή του αλβανικού στρατού στις αποστολές του εξωτερικού και ανακοίνωσε και άλλες διεθνείς δεσμεύσεις για τις ένοπλες δυνάμεις.


Στην εκδήλωση των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων παρευρέθη ο Τούρκος πρέσβης, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, ο οποίος μίλησε μετά από την Αλβανίδα υπουργό.

 
Ο Γιορούκ (φωτό)  εξήρε τη συνεχή υποστήριξη των αλβανικών στρατευμάτων υπό τουρκική διοίκηση στο Αφγανιστάν, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, ιδίως στον τομέα της άμυνας.


Η γιορτή για την επέτειο του Στρατού συνδυάστηκε με την αποστολή νέου εκστρατευτικού σώματος που θα υπηρετήσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ για περίοδο έξι μηνών, υπό τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.


--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.