Στηρίξτε το έργο μας!

Εορτάστηκε η 106η επέτειος της δημιουργίας του Αλβανικού Στρατού- Ομιλία του Τούρκου πρέσβη! - Festimi i 106 vjetorit të krijimit të ushtrisë shqiptare - Fjalë përshëndetëse nga ambasadori turk!


Në shqip lexoni artikullin duke klikuar këtu

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, συνεχάρη τους Αλβανούς στρατιώτες για την 106η επέτειο των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπενθύμισε τον Ισμαήλ Κεμάλ, τον μεγάλο άνδρα του αλβανικού έθνους, του οποίου ένα από τα πρώτα διατάγματα ήταν η δημιουργία του Υπουργείου Πολέμου στις 4 Δεκεμβρίου του 1912.


Η Αλβανίδα υπουργός επαίνεσε τη συμβολή του αλβανικού στρατού στις αποστολές του εξωτερικού και ανακοίνωσε και άλλες διεθνείς δεσμεύσεις για τις ένοπλες δυνάμεις.


Στην εκδήλωση των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων παρευρέθη ο Τούρκος πρέσβης, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, ο οποίος μίλησε μετά από την Αλβανίδα υπουργό.

 
Ο Γιορούκ (φωτό)  εξήρε τη συνεχή υποστήριξη των αλβανικών στρατευμάτων υπό τουρκική διοίκηση στο Αφγανιστάν, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, ιδίως στον τομέα της άμυνας.


Η γιορτή για την επέτειο του Στρατού συνδυάστηκε με την αποστολή νέου εκστρατευτικού σώματος που θα υπηρετήσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ για περίοδο έξι μηνών, υπό τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.


--
               


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα 2020 - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas Pashkë 2020