Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Διαψεύδουν και οι Αλβανοί της Ελλάδας τον Μπουσάτι για τις επιθέσεις (Βίντεο)«Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις - μεμονωμένα τα συμβάντα»
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Μπουσάτι, ο οποίος εγκαλούσε την Ελλάδα για τις δολοφονίες Αλβανών πολιτών, μίλησε αποκλειστικά στο Star ο πρώην πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα Έντμοντ Γκούρι.
«Σίγουρα έχουν υπάρξει ρατσιστικές επιθέσεις ή συμβάντα αλλά είναι μεμονωμένα και δεν συγχέονται με τη δημοκρατία αυτής της χώρας. Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις κι αν κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάσουν αλλιώς σφάλουν» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στη χώρα μας, απηχώντας τις σκέψεις πολλών συμπατριωτών του που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Τα Τίρανα όμως προσπαθούν να πείσουν ότι ο θάνατος ένος ναρκέμπορου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η εκτέλεση ενός 18χρονου στην Καβάλα για προσωπικές διαφορές , η ρατσιστική επίθεση εναντίον του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, αλλά και ο θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων είναι ακριβώς το ίδιο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα απο τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στην ευπαθή περιοχή της Βορείου Ηπείρου.
Πού το πάνε όμως οι Αλβανοί; Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης δήλωσε στο Star ότι οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση με θύματα τους Βορειοηπειρώτες. «Έχουν σκοπό να συνεχίσουν τη στυγνή καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και γι αυτό το λόγο ζητούν ερείσματα επί των οποίων να στηριχθούν. Είναι συντεταγμένη πολιτική πιέσεων, καταπιέσεων και διωγμών και ζητούν δικαιολογίες» τόνισε ο κ. Μάζης.
Οι ακρότητες δεν είναι όμως προνόμιο μόνο των Αλβανών. «Οι προκλήσεις του Αλβανικού ΥΠΕΞ πρέπει να απαντηθούν μόνο με άμεση απέλαση όσων Αλβανών έχουν διαπράξει αδικήματα στη χώρα μας» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Η προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποίο χαρακτηρίζει ανεξιχνίαστες και ρατσιστικές τις τέσσερις αυτές υποθέσεις, έφερε την άμεση αντίδραση και της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναφέρει πως όλες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν γρήγορα».
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.