Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Οι μειονότητες στην Αλβανία θα διεκδικήσουν μαζί τα δικαιώματά τους
Τίρανα.

Η οργάνωση ‘Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’- ΚΕΑΔ,  που αντιπροσωπεύει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία πραγματοποίησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην αλβανική πρωτεύουσα με θέμα: «Η Πρόκληση για τα μειονοτικά δικαιώματα παραμένει χωρίς απάντηση», όπως  σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 10ης Δεκεμβρίου, της Διεθνούς Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Παρών ήταν επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες και στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ελλήνων, των Σλάβων των Σκοπίων, των Βλάχων, των Ρομά, των Σέρβων, των Βόσνιων και την αιγυπτιακή κοινότητα στην Αλβανία.


Οι εκπρόσωποι παραδέχθηκαν ομόφωνα ότι «ο νόμος για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στη Δημοκρατία της Αλβανίας» δεν λύνει τα προβλήματα με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων σε όλη τη χώρα.


Παρά το γεγονός ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο, δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, δήλωσε ο Στεργιόφσκι, πρόεδρος του σλαβικού συλλόγου ‘Σόντσε’.


Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να σχηματισθεί ένα σώμα με εκπροσώπους όλων των μειονοτήτων με στόχο την υποστήριξη των νόμιμων δικαιωμάτων τους στην Αλβανία.


Ο νόμος για την προστασία των μειονοτήτων στο αλβανικό κοινοβούλιο ψηφίσθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του περασμένου έτους με ψήφους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών της αντιπολίτευσης. Εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού κινήματος για Ενσωμάτωση και ο βουλευτής και επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, γράφει το δημοσίευμα. MIA
--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.