Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Βορειοηπειρωτικά Σωματεία : Ο εκφοβισμός των Αλβανικών αρχών δεν περνάει! - Shoqatat Voriepirote: Fushata frikësuese e institucioneve shqiptare nuk do të kalojë!ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ!
Η πολιτική εκφοβισμού, η καχυποψία, ο ρατσισμός και το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες σήμερα στον τόπο τους προσβάλλει την αξιοπρέπεια, την ηθική και την κοινωνία μας, και δεν πρέπει να περάσει.
Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε εξτρεμιστές. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτό που θέλουμε είναι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι κατοχυρωμένα με την ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, που έχει υπογράψει η Αλβανία και οφείλει να σεβαστεί.
Καλούμαστε όλοι να πούμε «όχι» στον εκφοβισμό! Γιατί μόνο μέσω του ψυχολογικού πολέμου και των απειλών μπορούν να μας «σπάσουν». Κανείς δεν μπορεί να καβαλήσει στην πλάτη μας αν δεν σκύψουμε. Και εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, διεκδικώντας τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Όπως δεν έσκυψε και ο Κωνσταντίνος μας.
Το Σάββατο συμπληρώνονται 40 ημέρες πένθους, 40 ημέρες που δεν ακούσαμε τη φωνή του. Και όμως «μιλάει» κάθε μέρα στις καρδιές μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα επίσημα αναγνωρισμένα και υπογεγραμμένα από την Αλβανία δικαιώματά μας.
Αγαπητοί Συμπατριώτες, στο σπίτι μας
δεν φοβόμαστε, δεν κλειδωνόμαστε και δεν αμπαρωνόμαστε. Στο σπίτι μας πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια, ελευθερία έκφρασης και σκέψης.
Να είμαστε όλοι το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018 στους Βουλιαράτες στις 11.00. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο εκφοβισμός και το καθεστώς τρομοκρατίας δεν θα περάσουν.
Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικών Σωματείων Ελλάδος
ΠηγήHimara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

TË GJITHË TË SHTUNË NË DT 08 DHJETOR 2018 NË VULIARATES PËR TË 40-TAT NGA VRASJA E KONSTANDIN KACIFAS!
Politikat e frikësimit, dyshimit, racizmit nga pushteti i terrorit që përjetojnë Voriepirotët sot në vendin e tyre ofendon dinjitetin,moralin dhe shoqërinë tonë dhe nuk duhet ta lejojmë.
Nuk jem as fashistë as ekstremist. Jemi HELENË! Atë që dëshirojmë është respektimi i plotë i të drejtave tona humane, të cila janë të mbrojtura nga  KONTRATA-KORNIZË e KËSHILLIT TË EUROPËS NË LIDHJE ME TË DRJETAT E MINORITETEVE KOMBËTARE, që ka nënshkruar Shqipëria dhe ka detyrim që të respektojë.
Kemi detyrë që të gjithë që t'i themi "jo" frikësimit! Sepse vetëm nëpërmjet  luftës psikologjike dhe kërcënimeve mund të na "thyejnë" . Asnjë nuk mund të hipë në shpinën tonë nëse nuk ulim kurrizin. Dhe ne nuk do të ulemi kurrë, duke kërkuar respektin dhe dinjitetin. Ashtu si nuk u përul dhe Konstandini ynë.
Të shtunë mbushen 40 ditë zie, 40 ditë që nuk dëgjuam zërin e tij. Por ja që "flet" çdo ditë në zemrat tona  dhe na jep kurajo që të vazhdojmë të kërkojmë zyrtarisht të drejtat tona të njohura dhe të nënshkruara nga Shqipëria.
Të dashur bashkëatdhetarë, në shtëpinë tonë nuk kemi frikë, nuk kyçemi dhe nuk vendosim lloz. Në shtëpinë tonë duhet të ndjejmë siguri, liri shprehjeje dhe mendimi.
Të gjithë të shtunë më dt 08 Dhjetor 2018 duhet të jemi në Vuliarates në ora 11:00. Është gjëja minimale që mund të bëjmë për të nderuar kujtimin e Konstandinit, duke dërguar njëkohësisht mesazhin se frikësimi nga pushteti i terrorit nuk do të kalojë.
Nga Komisioni Koordinativ i Shoqatave Vorioepirote të Greqisë.
Burimi. himara.gr
Përktheu Pelasgos Koritsas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.