Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Δολοφόνοι! Έριξαν δακρυγόνα σε γυναικόπαιδα - άνοιξε η Μεγάλη Βρετάνια για να μπουν διαδηλωτές

Δολοφόνοι! Έριξαν δακρυγόνα σε γυναικόπαιδα - άνοιξε η Μεγάλη Βρετάνια για να μπουν διαδηλωτές
Έριξαν χημικά και δακρυγόνα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα επεισόδια που επιχείρησαν να δημιουργήσουν περίπου 20 με 30 άτομα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που έφτασαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει και τώρα να κυρώσει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης την ώρα που ένα τεράστιο πλήθος βρίσκεται συγκεντρωμένο αποτελεί ουσιαστικά προσπάθεια διάλυσης του συλλαλητηρίου με κάθε μέσο, αφού η αστυνομία είχε τη δυνατότητα να απομονώσει τους κουκουλοφόρους που εξ αρχής φάνηκε πως είχαν στόχο την πρόκληση επεισοδίων.

Το ΕΚΑΒ πάντως διαψεύδει ότι έγινε μεταφορά μωρού από το χώρο του συλλαλητηρίου σε νοσοκομείο, όπως μετέδιδαν πληροφορίες νωρίτερα, ενώ το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπως φαίνεται και από την φωτογραφία στο Protothema.gr άνοιξε τις πόρτες του προκειμένου να μπουν μέσα γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένοι για να προφυλαχθούν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε καταστήματα που έτυχε να είναι ανοιχτά.

Οι διοργανωτές απεύθυναν διαρκώς εκκλήσεις να σταματήσει η χρήση δακρυγόνων χωρίς να εισακουστούν. Κατήγγειλαν προβοκάτσια με στόχο τη διάλυση του μεγάλου σε όγκου συλλαλητηρίου και κάλεσαν στη συνέχεια ηλικιωμένους να αποχωρήσουν και τους γονείς να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους.

Τα δακρυγόνα κάλυψαν ολόκληρη την πλατεία αφού τα ΜΑΤ, κατ εντολή όπως λένε ήδη εκπρόσωποι των αστυνομικών, έριξαν χημικά σε όλες τις πλευρές γύρω από της Βουλή. Οι κουκουλοφόροι, ελάχιστοι στο αριθμό, συνέχισαν για ώρα το έργο τους χωρίς κανείς να επιχειρήσει τη σύλληψή τους.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν  έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο,  πριν τις 14:30. Μία ομάδα  με μάσκες θέλησε να ανέβει τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

 


Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεκινήσουν, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και φωτοβολίδες μέσα στον όγκο των διαδηλωτών όπου βρίσκονται γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένοι
Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.
https://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: