Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Το αδιαχώρητο στις φυλακές της Αλβανίας! - TË BURGOSURIT NË RAJON, SHQIPËRIA ZË NUMRIN MË TË LARTE«Η Αλβανία είναι ένας τόπος, όπου δεν έχει καταμετρηθεί ούτε μία ημέρα: χωρίς δολοφονία μιας συζύγου, χωρίς σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, χωρίς σύλληψη κλέφτη χωρίς σύλληψη καλλιεργητή ναρκωτικών και χωρίς σύλληψη έμπορα ναρκωτικών. Έτσι, όχι άδικα, οι φυλακές της Αλβανίας έχουνε γεμίσει», γράφει το δημοσίευμα της αλβανικής ‘Σκιπέρια’. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο σύστημα συγκέντρωσης στοιχείων για τις φυλακές (World Prison Brief ), η Αλβανία βάσει των δεδομένων, κατατάσσεται στον κατάλογο των κρατών με φυλακισμένους στο 100% των χώρων που διαθέτουν οι φυλακές της. Στην πραγματικότητα, γράφει το δημοσίευμα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι φυλακισμένοι υπερβαίνουν τη δυνατότητα στέγασης τους με καταγραφή τους στο 105,6% των διαθεσίμων χώρων. Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία του αλβανικού ινστιτούτου στατιστικής (INSTAT) στη χώρα υπάρχουν 5.418 κρατούμενοι εκ των οποίων οι 5.323 είναι άνδρες και οι 95 γυναίκες με το κλείσιμο του 2017. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των φυλακισμένων μειώθηκε σχεδόν κατά 9%. Ο αριθμός των εγκληματιών σχετικά με τα ναρκωτικά είναι ο μεγαλύτερος των έγκλειστων, ενώ ακολουθούν οι κλέφτες, οι δολοφόνοι και οι βιαστές. Επιπρόσθετα, έκθεση του Γραφείου κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμά ότι η Αλβανία έχει το υψηλότερο επίπεδο δολοφονιών γυναικών στην Ευρώπη με 0,7 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Η Αλβανία κατατάσσεται ως χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στην περιοχή Με στοιχεία του 2017, η Αλβανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, δηλαδή 193. Μόνο η Τουρκία την ξεπερνάει, η οποία με στοιχεία του 2018 έχει 287 φυλακισμένους ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία , ο αριθμός των φυλακισμένων εκεί αυξήθηκε κατακόρυφα. 
 -- The Hellenic Information Team Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής-
Shqipëria është një vend ku lajmet nga kronika nuk mungojnë thuajse asnjë ditë, me burrin që vret gruan, të mitur që abuzohen seksualisht, vjedhje, kultivim narkotikësh apo trafikim i paligjshëm i tyre. Jo më kot, burgjet në Shqipëri janë të mbushura plot. Sipas World Prison Brief një sistem unik të dhënash që ofron akses në informacionin për sistemin e burgjeve në botë, Shqipëria renditet në listën e shteteve që i kanë burgjet e mbushura plot, mbi 100%. Për vendin tonë, niveli i zënies së burgjeve, bazuar në kapacitetin zyrtar, është 105.6%Për vitin 2017, Shqipëria ka numrin më të lartë të të burgosurve për 100 mijë banorë. Krahasuar me vendet e rajonit, ky është numri më i lartë.Ndër veprat penale me më shumë të burgosur në burgje është vrasja. Në 2017-n kishte rreth 992 të burgosur për vrasje, apo 18% e totalit të të burgosurve. Të burgosurit për këtë vepër penale kanë shënuar rënien më të lartë në 2017-n me rreth 478 të burgosur më pak në raport me 2015-n. Ndërsa në 2018-n u evidentuan 59 autorë të veprës penale të vrasjes me dashje, nga 48 një vit më parë.Burgjet në Shqipëri po mbushen me të dënuar për drogën, ndërsa qelitë po lirohen nga vrasësit hajdutët dhe përdhunuesit.

http://www.monitor.al/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.