Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Απάντησις στο από 1-4-2019 λιβελλογράφημα του, εναντίον του π. Ελευθερίου Καρακίτσιου, στο Facebook!                                                            

Në Thessaloniki më 10-04-2019
Drejtura Fotit Grigor Cicit në Kanada –Amerikë
Tema: Përgjigje mbi arikullin denigrues kundër p Elefther Karakitsio në Facebook faqe që menaxhon ai vetë.
I dashur vëlla më Krishtin. Me hidhërim të madh u informuam për këtë artikull tuajin të përmendur më lart. Është gjëja më e lehtë për ne që të përgjigjemi pikë për pikë ndaj pavërtetësive të cilat keni përmendur dhe gjoja paskan lidhje me ne. Dhe themi është më e lehtë sepse disponojmë dhe vërtetimet që shndërrojnë pretendimet tuaja të paktën në shpifje dhe me të gjitha sa vijnë për shkak të saj si rrjedhim.
Nuk do ta bëjmë këtë gjë dhe para ditëve të Shenjta të Pashkës ju ftojmë në pajtim duke ju ofruar mundësinë e pendimit dhe korrigjimit.
Pranimi i gabimeve tuaja dhe publikimi i përgjigjes sonë në të njejtën pikë referimi në internet do të ndihmonte shumë.
Shpresojmë dhe lutemi që reagimi ynë i drejtë dhe i butë të mos interpretohet si tregues dobësie nga ana jonë. Mosaprovimi juaj në sa më sipër automatikisht sjell si rjedhim dhe përshkallëzimin e reagimeve tona.
Ngjallje të Mbarë
Për Këshillin drejtues
Kryetari                                                             sekretari
p. Eleftherios Karakitsios                          Haralamb Kamplies
protopresviter-profesor Dr.T                  Ekonomolog – Univ. Makedonisë

......................................................................
Στο άρθρο του, στα αλβανικά, το οποίο κατέβηκε μετά από κάποιες μέρες,  ο Φώτης Τσίτσης είχε γράψει τα παρακάτω:
Το Σάββατο στην Κορυτσά τελέστηκε Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας στην Ζωοδόχου Πηγή, Δοξολογία στην οποία πρωτοστατούσε ο ιερέας ο οποίος είχε έρθει ακριβώς για το γεγονός αυτό από την γειτονική χώρα τον π Σπύρος Κατούντης όπως και τον υπεύθυνο  της Ιεράς Μητροπόλεως  τον π Μιχαήλ Σανελλάρη. Παρόντες ήταν  και οι ελληνικές αρχές του Προξενείου όπως και τα κομματικά στελέχη (Δείτε τις φωτογραφίες από το Top Channel).
Είναι να απορεί κανείς  πως αυτή η είδηση, γιορτή, φέτος κρατήθηκε μυστική από τους εκκλησιαστικούς παράγοντες. Δεν έχει δημοσιευτεί σε καμία σελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας αν και τελέστηκε υπό την μέριμνα τις τοπικής εκκλησίας , δεν δημοσιεύτηκε ούτε από τους δύο αλβανούς ιερείς που έλαβαν μέρος στην τελετή, οι οποίοι είναι πολλοί δραστήριοι στο Facebook δεν δημοσιεύτηκε ούτε στην καινούργια σελίδα που έχει ανοίξει ο π Σανελλάρη στο Facebook., Albanian Orthodox People-Shqiptarë Ortodoksë
Αυτή η δραστηριότητα δεν δημοσιεύτηκε ούτε στο πρακτορείο ειδήσεων romfea.gr όπου ο ανταποκριτής της αλβανικής ορθόδοξης εκκλησίας δημοσίευσε ειδήσεις σχετικά με άλλα θέματα της ορθοδοξίας από την Αλβανία.
Αν αυτή η δραστηριότητα θα ήταν για καλό χωρίς δόλο, γιατί θα πρέπει να αποσιωπάτε;
Πρώτον, ο Ιερέας που τέλεσε την Δοξολογία στην Κορυτσά (στο κέντρο της φωτογραφίας)  με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και τον Μητροπολίτη Κορυτσάς επί χρόνια  έχει (ασκεί) αντι-αλβανική δράση στην νότια Αλβανία, με πολιτικά σχέδια της ελληνικής ακραίας δεξιάς σε ανοιχτή συνεργασία με πολιτικές ελληνικές ομάδες  που επιδιώκουν πόλεμο για τον διαμελισμό της Αλβανίας. Ο π Ελευθέριος είναι ο ίδιος ιερέας που έχει αγοράσει τον π Σπύρο Κατούντη, πλουτίζοντας τον, με κονδύλια που έχει αποσπάσει από τους εξαπατημένους έλληνες πιστούς επί χρόνια ολόκληρα!
Δεύτερον, δεν είναι επί του παρόντος  που ο προϊστάμενος  της Μητρόπολης, ο π Μιχαήλ Σανελλάρη, ο οποίος έλαβε μέρος στην εθνικιστική ελληνική αυτή τελετή  (αριστερά στην φώτο) ,  και έχει πάρει ελληνική ταυτότητα  από την αστυνομία της Φλώρινας με παρέμβαση του Μητροπολίτη Κορυτσάς, Σεβασμιότατου Ιωάννη (Φατμίρ Πελούση), όταν δεν έχει ελληνική εθνικότητα και δεν ζει στην Ελλάδα. Γιατί πρέπει να δοθεί σ' αυτόν έναν τέτοιο έγγραφο:
Τρίτον  η διαφθορά στην Ι Μ Κορυτσάς με το κλέψιμο κονδυλίων και ηθικά σκάνδαλα, πηγάζει και γυρίζει κυρίως μεταξύ της τριάδας. Ο Μητροπολίτης, ο υπεύθυνος του γραφείου του και ο Σπύρο Κατούντι, η κόρη του οποίου εργάζεται στο Ελληνικό Προξενείο. Είναι ακριβώς οι ίδιοι παράγοντες  που εμποδίζουν και βγάζουν εμπόδια στα μνημόσυνα και τις άλλες τελετές για τους ορθόδοξους μάρτυρες για τα πρόσωπα τις τοπικής εκκλησίας στην Κορυτσά.
Η σιωπή και η παράδοση σε τέτοια γεγονότα εκθέτη όχι μόνο την πιασμένη αυτοκέφαλη εκκλησία  και το ανύπαρκτο κράτος, αλλά και του αλβανούς εθνικιστές, οι πλειοψηφία των οποίων ζουν με τα ιδεολογήματα των προηγούμενων αιώνων, που είναι ζαλισμένοι από το πελασγικό αστερισμό, με αναχρονική γλώσσα και πράξεις, με ρατσισμό προς τους γείτονες και κοντόφθαλμη οπτική στα Βαλκάνια.
Καμία αντίδραση.
Είναι πικρό, αλλά αλήθεια. Πως οι Έλληνες εθνικιστές, όπως και οι Αλβανοί, χρησιμοποιούν την εκκλησία για τις πολιτικές τους επιδιώξεις και δεν τους νοιάζει που η ορθόδοξη κοινότητα στην  Αλβανία συρρικνώνεται  και εξαφανίζεται.
Από την άλλη πλευρά οι ενδιαφερόμενες πρεσβείες έχουν προσελκύσει και χρησιμοποιούν γνωστούς ορθόδοξους διανοούμενους, εμβαθύνοντας την διχόνοια και την συνεχόμενη αποσύνθεση της ορθόδοξης κοινότητας στην Αλβανία.
Ως  παρένθεση, γιατί δεν λένε στους πιστούς και τους έλληνες δωρητές πως ο Μητροπολίτης και οι κληρικοί που έχουν επιστρατεύσει στην Κορυτσά είναι οικονομικά και ηθικά διεφθαρμένοι;
Σ΄ αυτό το φαύλο κύκλο, σ' αυτό το πολιτικό σκοτάδι και εκκλησιαστικής ανηθικότητας, οι πιστοί καλούνται να συμμετάσχουν και να αντιδράσουν, έστω και με την σιωπηλή προσευχή τους, για να μην στηρίξουν  ο αντι-ορθόδοξο και αντι-αλβανικό καθεστώς.
Το ζητούν αυτό όσοι πλήρωσαν με την πίστη όπως και την αγάπη για τον λαό και την χώρα με αίμα, με φυλακές και εξορίες ώστε σήμερα να είναι απαρνημένοι και καταπατημένοι!"


Διευκρίνηση προς τους αναγνώστες μας: Χθες στην σελίδα μας δημοσιεύτηκε κατά λάθος, για το ίδιο θέμα, ένα προσχέδιο απάντησης εξαιτίας ανεύθυνης πράξης εκ μέρους ενός  διαχειριστή της σελίδας μας. Ζητάμε Δημόσια συγνώμη από όλους για το λάθος μας αυτό. 

Sqarim i faqes kundrejt lexuesve: Dje në faqen tonë në lidhje me këtë temë u publikua një draft, si përgjigje, i cili nuk ishte për publikim, dhe kjo për shkak të një gabimi të një prej menaxhuesve të faqes. Ju kërkojmë ndjesë publike të gjithëve për këtë gabim nga ana jonë. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!