Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Στην Αλβανία καταραμένη φτώχεια – Δείτε πόσα δισ. έχουν καταθέσεις.

Στην Αλβανία καταραμένη φτώχεια – Δείτε πόσα δισ. έχουν καταθέσεις

Καταραμένη φτώχεια στην Αλβανία και όσο πιο φτωχοί τόσο περισσότερο το πολιτικό τους σύστημα τους σπρώχνει προς τον εθνικισμό και τα ναρκωτικά.
Για να μη σκέφτονται τη φτώχεια τους «εκτονώνοντας» την οργή τους όχι προς εκείνους που τους κρατάνε εξαθλιωμένους αλλά προς τους «κακούς ξένους».
Για να έχετε μια εικόνα της φτώχειας στην Αλβανία, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «ΝΤΙΤΑ», οι αλβανικές τράπεζες έχουν σήμερα 2,9 δισ. ευρώ που τα έχουν επενδύσει στο εξωτερικό, ποσό που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του συνόλου των καταθέσεων των Αλβανών πολιτών στις τράπεζες.
Δηλαδή, το σύνολο των αλβανικών καταθέσεων είναι μόλις 9 δισ.
Οι λόγοι «φυγάδευσης» των χρημάτων στο εξωτερικό έχουν σχέση με την κατάσταση στην αλβανική οικονομία.
Η κρίση του 2008 έπληξε και την αλβανική οικονομία, με δύο συνέπειες για το χρηματοοικονομικό σύστημα:
1. Επιχειρήσεις και οικογένειες μείωσαν τη ζήτηση για δάνεια.
2. Εξαιτίας της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι ίδιες οι τράπεζες διστάζουν να δώσουν δάνεια.
Σύμφωνα με την Οra news και άλλες εφημερίδες, στο τέλος του 2018, στην Εφορία δημιουργήθηκε έλλειμμα 108 εκατ. ευρώ, από τις απλήρωτες εισφορές για κοινωνική ασφάλεια από πλευράς εργοδοτών.
Κάτι τέτοιο, σχολιάζουν οι εφημερίδες στην Αλβανία, θέτει σε κίνδυνο το σύστημα των συντάξεων στη χώρα καθώς η τάση του ελλείμματος είναι ανοδική.
Σε σύγκριση με το 2017, το έλλειμμα στην Εφορία από απλήρωτες εισφορές στο τέλος του 2018, αυξήθηκε, από 88 εκατ. ευρώ σε 108 εκατ. ευρώ.

Αλβανία και Ελλάδα

Για να έχετε τώρα μια σύγκριση -να την έχουν και οι Αλβανοί φίλοι που τους ταΐζουν το «κουτόχορτο» του εθνικισμού- ας δούμε τις καταθέσεις στην Ελλάδα.
Το 2009 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ήταν 237.531 δισ. ευρώ
Τον Νοέμβριο του 2018 -και μετά από μια δεκαετία κρίσης- ήταν της τάξεως των 131.385 δισ. ευρώ.
Όταν λοιπόν οι Αλβανοί εθνικιστές χαίρονταν που «χρεοκόπησε» η Ελλάδα, ας έχουν υπόψιν τους ότι 100 χρόνια να χρεοκοπεί κάθε ημέρα η Ελλάδα, πάλι πλουσιότερη από την Αλβανία θα είναι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!