Featured Post

Ακούτε στην Ήπειρο; Υπάρχουν Ηπειρώτες και πέραν της Κακαβιάς! (και της Κρυσταλλοπηγής!

Εικόνα
Κλίμα αγανάκτησης επικρατεί στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αφού η χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυστηροποιησει τα μέτρα στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς επηρεάζει αρνητικά τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που διαμένουν μόνιμα στις πατρογονικές τους εστίες στην Βόρειο Ήπειρο.
Εδώ και ένα μήνα, αρκετά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με πολιτικούς της περιοχής, επιδίδονται σε μάχη ώστε να πείσουν την κυβέρνηση και τον κόσμο πως πρέπει να κλείσουν τα σύνορα με την Αλβανία. Όλα αυτά την στιγμή που οι αριθμοί τους διαψεύδουν καθώς από την 1η Ιουλίου από τα 508 εισαγώμενα κρούσματα στην Ελλάδα, μόλις τα 10 εντοπίζονται στην Ήπειρο εκ των οποίων δεν ήρθαν όλα από Κακαβιά.
Παραδόξως την ίδια γραμμή υιοθετούν και οι κυβερνητικοί πολιτευτές της Ηπείρου οι οποίοι εισηγούνται στην Αθήνα για νέα μέτρα ξεχνώντας τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ψηφοφόρους τους όπου κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τοπικές και εθνικές του…

Στηρίξτε το έργο μας!

Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία ο Μητσοτάκης -Drejtuesi kryesor i opozitës greke: Shqipëria të anullojë "zonat minoritare"

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών μας. Κατέστησε σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε., εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της. Και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πώς στο νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του Νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχόλιο της σελίδας μας: Ωραία κ Ντούλε πήρες τους πόντους που χρειάζεσαι για να φαίνεσαι σημαντικός παράγοντας στον Μπάσα το πρόβλημα είναι όταν πήγες δεν σκέφτηκες να πάρεις και κάποιον εκπρόσωπο από την Κορυτσά...... Α.... μας συγχωρείς ξεχάσαμε πως εσύ στην Κορυτσά έχει σπείρει μόνο διχόνοια και προβλήματα και ψάχνεις για σκυλάκια που θα σε υπακούν και κάθε φορά επιλέγεις "σάπιες σανίδες" του πάτου της Κορυτσάς για να κάνεις την δουλειά σου. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σ' αρέσει είτε όχι. Ο Θεός να σε φωτίσει.  
..............................
Përfaqësues të minoritetit etnik grek, mes të cilëve kryetari i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, Vangjel Dule dhe një ndër drejtuesit e Omonias, Fredi Beleri, kanë zhvilluar një takim me kreun e Partisë Demokracia e Re në Greqi, Kyriakos Mitsotakis në Athinë.
Sipas njoftimeve të mediave greke, Mytsotakis ka shprehur mbështetjen për minoritetin grek në Shqipëri, duke kërkuar nga qeveria shqiptare që respektojë të drejtat e pronës për pakicën greke dhe të anullojë zonat minoritare me arsyetimin se shumica e banorëve të kombëissë greke jetojnë jashtë këtyre zonave. Takimi vjen menjëherë pasi përfaqësues të pakicës greke u takuan me kryeministrin grek Alexis Tsipras në Janinë.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμάς τους Βορειοηπειρώτες δεν μας περίμενε κανένας Δήμος – Καμία ΜΚΟ

Ιταλίδα πολιτικός εξηγεί γιατί μισούν εμάς τους Έλληνες ! - Politikania Italiane shpjegon pse na urrejnë ne grekëve.

Η Μοσχόπολη το 1916! (Φωτογραφίες)- Voskopoja në vitin 1916! (Fotografi)

Ακούτε στην Ήπειρο; Υπάρχουν Ηπειρώτες και πέραν της Κακαβιάς! (και της Κρυσταλλοπηγής!