Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

«Η αλβανική κυβέρνηση είναι εργαλείο του Ερντογάν» -Αμερικανός αναλυτήςΟ πολιτικός αναλυτής των ΗΠΑ, Αλόν Μπεν Μέιρ, μελετητής της περιοχής, επέκρινε την αλβανική κυβέρνηση για τη δημιουργία του μνημείου αφιερωμένου στα θύματα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, σημειώνει το αλβανικό Politiko.


Ο αναλυτής γράφει ότι είναι ντροπή για την Αλβανία να σκύβει και να υποκύπτει στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Τώρα τα Τίρανα έχουν αναγείρει ένα μνημείο για τα θύματα του ανελέητου δικτάτορα Ερντογάν, ο οποίος έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους. Είναι ντροπή για την Αλβανία που εξακολουθεί να παίζεται (σαν κομπολόι) στα χέρια του Ερντογάν», σημειώνει ο Αμερικανός αναλυτής.


Πως είναι δυνατόν σε μια ανεξάρτητη χώρα να ανεγείρονται μνημεία για γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα ξένο κράτος, του οποίου οι αρχές κατηγόρησαν τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, και χαρακτηρίζουν την οργάνωση του ως τρομοκρατική;


Μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών, ο αντιδήμαρχος των Τιράνων, Αρμπιάν Μαζνίκου, που συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια, έριξε το ‘μπαλάκι’ στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στην «Φωνή της Αμερικής» είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες για την ανέγερση του τουρκικού μνημείου και τις μετονομασίες – οδού και πλατείας- στην επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης τουιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: