Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής οδηγείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα Τυχόν καθαίρεση του Ι. Μέτα θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι θα μεταφέρει εκ νέου τις συγκρούσεις στους δρόμους της γειτονικής μας χώρας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οδηγείται ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ι. Μέτα, καθώς στόχος της κυβέρνησης του Έντι Ράμα είναι η καθαίρεσή του, λόγω πρωτίστως της σύμπλευσής του με την αντιπολίτευση στο θέμα διεξαγωγής των εκλογών.
Η Επιτροπή αποκάλυψε και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει με στόχο  να  διερευνήσει τις  τυχόν παραβάσεις του αλβανού Προέδρου σχετικά με την ακύρωση της ημερομηνίας της 30 Ιουνίου για τις δημοτικές εκλογές:
- Κλήση του ΠτΔ Μέτα σε ακρόαση
- Εξέταση των πληροφοριών, στοιχείων, εκθέσεων που λήφθηκαν από τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Μελέτη της έκθεσης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Υπηρεσίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Για την εξέταση του αιτήματος ομάδας βουλευτών για την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του ΠτΔ"
- Εξέταση της Γνώμης της Επιτροπής της Βενετίας
- Συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής
- Προετοιμασία και έγκριση τελικής έκθεσης
- Αποστολή της τελικής έκθεσης στη Βουλή
Τυχόν καθαίρεση του προέδρου της Αλβανίας θεωρείται βέβαιον ότι θα αναζωπυρώσει και θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αλβανία, η οποία ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πάρει ενταξιακή ημερομηνία από τις Βρυξέλλες, με πολιτικούς παρατηρητές να θεωρούν πολύ πιθανό οι συγκρούσεις να μεταφερθούν ξανά στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: