Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

199η Επέτειος Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Επιστολή προέδρου Αλβανικής Βουλής στον Έλληνα ομόλογό τουΜε την ευκαιρία της 199ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Γκραμόζ Ρούτσι απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα.


Ο Ρούτσι σημειώνει:


«Η Ελλάδα υπήρξε και θα παραμείνει γείτονας φίλος και στενός εταίρος της Αλβανίας, με την οποία είμαστε ενωμένοι με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον καθώς και τις κοινές αξίες που δημιουργήθηκαν και εδραιώθηκαν με τις προσπάθειες και των δύο χωρών για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και πέραν αυτής.

Ευγνώμων η Αλβανία

Η Αλβανία είναι ευγνώμων για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας για το ευρωπαϊκό ταξίδι της, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση, καθώς και Εσάς προσωπικά, για αυτήν την υποστήριξη.

Η Ελλάδα έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών μεταναστών να οικοδομήσουν την εργασία και τη ζωή τους σε αυτήν τη χώρα συμβάλλοντας τόσο στην ανάκαμψη των οικογενειών τους όσο και στην ανάπτυξη της πατρίδας τους και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία για την οποία η Αλβανία είναι ευγνώμων.


Οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελούν γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας γιορτάζεται σε μια εποχή που οι χώρες μας και οι πολίτες μας, καθώς και εκείνοι άλλων χωρών του κόσμου, αγωνίζονται για την προστασία της ζωής από έναν επικίνδυνο εχθρό που απειλεί την ανθρωπότητα, τον κορωνοϊό COVID-19.

Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα ότι η ανθρωπότητα θα κερδίσει αυτόν τον δύσκολο πόλεμο, επαναλαμβάνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε Εσάς, τη Βουλή της Ελλάδας και τον ελληνικό λαό», γράφει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γκραμόζ Ρούτσι στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: