Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα ακούγονται απευθείας διαδικτυακά!Σᾶς πληροφορῶ ὅτι οἱ βραδυνές ἀκολουθίες τῆς Μεγάλης Εβδομάδος ποὺ θὰ τελοῦνται στὸν Μητροπολιτικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ ἀναμεταδίδονται καὶ διαδικτυακὰ ἀπὸ τὴν ΕΡΑ Φλώρινας στὸν σύνδεσμο.


Οἰ ἀκολουθίες θὰ ἀρχίζουν στὶς 7.00 μ.μ. Οἱ διαδικτυακὲς ἀναμεταδόσεις θὰ ἀρχίσουν ἀπὸ τὴν Μ. Δευτέρα τὸ βράδυ.

Καλὴ Μεγ. Ἑδομάδα καὶ καλὴ Ἀνάσταση.

π. Ἐπιφάνιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!