Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Έχασε την μάχη με τον κορονϊοό εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς!


Χθες αργά το βράδυ έχασε την μάχη με τον κορονοϊό εκπαιδευτικός των Ελληνοαλβανικών Εκπαιδευτηρίων Όμηρος. Δίδασκε Φυσική Αγωγή, καταγόταν από την Καστοριά, ήταν μόλις 51 ετών και είχε τέσσερα παιδιά. Βρέθηκε εδώ στην Κορυτσά για να προσφέρει με την εμπειρία του στο σχολείο αυτό.  Οι συνάδερφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια. "Ήταν ακούραστος, αγαπητός, δυναμικός, καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης με αρχές" - μας λένε. Με τις δυσκολίες που είχε περάσεις με την υγεία του τα είχε καταφέρει. Ήρθε όμως αυτός ο ιός για να τον πάρει από αυτό τον κόσμο. 

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και προσευχόμαστε να τον αναπαύσει ο Θεός . Ο Θεός να ευλογεί την οικογένεια του και να τους δίνει κουράγιο. Καλό ταξίδι προς τον ουρανό αδερφέ μας.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!