Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον αρχηγό της Αλβανικής αντιπολίτευσης – Τι είπαν για τη μειονότητα


Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον αρχηγό της Αλβανικής αντιπολίτευσης – Τι είπαν για τη μειονότητα | in.gr

Στο πλαίσιο των επαφών του με κόμματα που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του ΕΛΚ, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Lulzim Basha.

Στρατηγικός εταίρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα μας επιθυμεί μία ευρωπαϊκή, δημοκρατική και ευημερούσα Αλβανία, η οποία εκτός από γειτονική χώρα είναι και στρατηγικός μας εταίρος.

Παράλληλα, τόνισε στον κ. Basha το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων καθώς και για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Ο κ. Basha αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα και έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ανησυχία για το κράτος δικαίου στην Αλβανία

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της αντιπολίτευσης για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην χώρα του και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρέχει το ΕΛΚ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Aπό την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, παρών στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης ο βουλευτής Σερρών και o Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!