Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ι.Χρυσουλάκης για την απώλεια του Χρήστου Αγγελή εκδότη του “Omogeneia Magazine”


 Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ι.Χρυσουλάκης για την απώλεια του Χρήστου Αγγελή εκδότη του “Omogeneia Magazine”

Με ιδιαίτερη θλίψη έλαβα σήμερα το πρωί την είδηση της απώλειας του Χρήστου Αγγελή ο οποίος με την πένα του υπηρέτησε με ευπρέπεια, ήθος, υπευθυνότητα και εντιμότητα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, προάγοντας πάντοτε τη συμφιλίωση και τη συνεργασία εντός του Απόδημου Ελληνισμού. Για αυτήν ακριβώς την πολυετή προσφορά του στην ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων βραβεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ήταν προσωπική τιμή για εμένα να του απονείμω το Βραβείο Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2019».

Για αυτήν την προσφορά θα θυμόμαστε τον Χρήστο Αγγελή ο οποίος από τη γενέτειρά του, την Κράψη Ιωαννίνων, βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να καταξιωθεί, καταξιώνοντας παράλληλα την ελληνική καταγωγή του και την Ελλάδα μέσα από το έργο και τη δράση του. Στέλεχος στο γραφείο του Γιώργου Κοντογεώργη του πρώτου Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ.  Πολυγραφότατος, εκδότης και διευθυντής του τρίγλωσσου περιοδικού “Omogeneia Magazine”, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της «Φωνής της Ελληνικής Διασποράς» υπήρξε ενεργός σε ομογενειακές οργανώσεις Ηπειρωτών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η επαγγελματική διαδρομή, η προσφορά και το ήθος του, η προσωπικότητα και η πολυσχιδής δράση του θα δείχνουν το δρόμο στις άλλες δύο μεγάλες οικογένειες των οποίων υπήρξε ενεργό μέλος, αυτή της δημοσιογραφίας και του Απόδημου Ελληνισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: