Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του π Δημοσθένη Παπαδόπουλου!!

 


Με λύπη πληροφορηθήκαμε, από το διαδίκτυο,  πως ο π Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ιερέας στην Ι.Μ Φλώρινας εκοιμήθη εν Κυρίω.

Ο πάτερ Δημοσθένης υπήρξε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Φλώρινας, υπεύθυνος Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι.Μ.Φ., προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, πατέρας 6 παιδιών και 16 εγγονιών.

Εμείς οι Έλληνες της Κορυτσάς και όχι μόνο τον θυμόμαστε  να στέκετε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή της πτώσης του κομμουνισμού. Θυμόμαστε τον ίδιο και τον νυν Μητροπολίτη Φλωρίνης κ.κ Θεόκλητο να στέλνουν φορτηγά γεμάτα με τρόφιμα, ρουχισμό, εκκλησιαστικά ήδη κ.α που συγκέντρωσαν μαζί με τους πιστούς της Φλώρινας, για την πόλη μας και τους ανθρώπους της χωρίς καμία διάκριση. Είχαν ιδιαίτερη σχέση με τον Σωτήρη Μπάμπουλλα , τον πρώτο πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και συνεργάζονταν με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, βοηθώντας πολύ τις δύσκολες πρώτες στιγμές.

Πολλά ήταν τα παιδιά που σπούδασαν από την Κορυτσά στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλωρίνης, το Οικοτροφείο του οποίου βρίσκεται δίπλα στην Αγία Παρασκευή όπου ο π Δημοσθένης ήταν εφημέριος. Όλοι τον γνωρίσαν. Γνωρίσαν την αγάπη του και το γέλιο του, την πνευματική χαρά που μετέδιδε.

Άνθρωπος του Θεού ήταν για όλους αυτά τα παιδιά.

Τα λόγια είναι φτωχά για τέτοιους ανθρώπους.

Πατέρα Δημοσθένη θα τα πείτε τώρα με τον κ. Σωτήρη εκεί ψηλά και προσευχηθείτε και για μας.  

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του π. Δημοσθένη, του ανθρώπου μας.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

 

Πελασγός Κορυτσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: