Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο ραγιαδισμός των Βορειοηπειρωτών και η μάστιγα της πανδημίας (αυτοσαρκασμός)

 

Όταν πληροφορήθηκα για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνο-βορειοηπειρωτικά σύνορα (για αστυνόμευση από ελληνικής πλευράς που θυμίζει περυσινές εικόνες στον Έβρο με τους πρόσφυγες), παρακολουθούσα μια εκπομπή στα Τίρανα που η μισή ακαδημία επιστημών της Αλβανίας , εξαγορασμένη από γνωστά κέντρα, πάσχιζαν να γεμίσουν το κεφάλι των Αλβανών για την δήθεν αλβανική καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου και την αλβανικότητα της Ηπείρου. Και ετοιμαζόμουν να γράψω ξανά στον αλβανικό τύπο για να υπερασπιστώ τον Ελληνισμό!

Μ΄ανέτρεψαν όμως την απόφαση οι ειδήσεις από τα σύνορά μας με το ελληνικό κράτος!!!


Δεν έχω τι να πω! Η συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας προς έγκυο γηγενή αδελφή ξεπερνάει κάθε φαντασία απανθρωπιάς και λογικής. Όποια και αν ήταν η παραβίασή της!!! Δεν ξέρω πώς νιώθουν οι απλοί αστυνομικοί που τους υποχρεώνουν να εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες!!! Δεν ξέρω πώς νιώθει ο γιατρός που έγινε πολιτικός και για την καρέκλα του αυτή ξέχασε τον Ιπποκράτη! Δεν ξέρω πως νιώθουν οι ανώτεροι πολιτικοί τους που έλαβαν την απόφαση για τη μαζική παράδοση γηγενών Ελλήνων στα νύχια της πανδημίας... Πως νιώθει η αντιπολίτευση, οι ευρωπαϊστές....!!

Και ο Βούτσιτς στη Σερβία, μπήκε δια της βίας στο εχθρικό Κόσοβο για να παράσχει ιατρική περίθαλψη και εμβόλια κατά του Κορωνοϊού στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου!!! Δισεκατομμύρια δίνει ο ελληνικός λαός και οι κυβερνήσεις στην Αθήνα για κάθε δυστυχία ανά τον κόσμο. Ξέρει, καλώς, τι σημαίνει διεθνή αλληλεγγύη. Αλλά λησμόνησαν όλοι τι σημαίνει αδελφοσύνη και αποκάλυψαν πόσο δημαγωγικά είχαν μάθει το τραγούδι "της μικρής αδερφής" !!!

Πάντως, εκείνοι που δεν νιώθουν τίποτε και φταίνε περισσότερο ήμαστε εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Καυχόμαστε ότι είμαστε στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά οι χιλιάδες αυτές δείχνουν ότι αρέσκονται να γλύφουν ο καθένας προσωπικά τον πολιτικό του και οι πολιτικοί τους έμαθαν πλέον να διαχειρίζονται αντάξια τον δικό μας ραγιαδισμό. Έχουμε μάθει ότι και ο ραγιαδισμός έχει όρια. Μόνο των Βορειοηπειρωτών ο ραγιαδισμός είναι δίπλευρος και άνευ ορίων.

"Οι πολιτικοί εκπρόσωποι" των Βορειοηπειρωτών σ΄αυτή τη σήψη προβάλλουν τον δικό τους πολιτικό ραγιαδισμό για να επωφεληθούν κάποια πολιτική στήριξη. Άρα φθάσαμε στο απροχώρητο χωρίς όρια. Ο θάνατός μας αποτελεί προϋπόθεση για να βολευτούν "οι εκπρόσωποί μας" πολιτικά!!!!

Δεν έχω τι να πω, παρά μόνο να παραθέσω το τηλεγράφημα του Γεωργίου Ζωγράφου, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Βενιζέλο, στις 22 Φεβρουαρίου 1914, (δλδ λίγες μόλις μέρες αφού είχε ξεκινήσει το κίνημα για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου), αντιδρώντας στην απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει δύο πολεμικά πλοία για τον αποκλεισμό του όρμου των Αγίων Σαράντα, του μόνου λιμανιού που το κίνημα κατείχε ως πύλη των από θαλάσσης επικοινωνιών και ανεφοδιασμού. «Η δυστυχής εγκαταλελειμμένη Ήπειρος, εγνώριζεν ήδη ότι εν τη απεγνωσμένη αυτής αμύνη, αμέτοχος ήθελε παραστή η επίσημος Ελλάς. Αμέτοχος, αλλ’ ούχι αντίπαλος…. Δια παντός όμως μέσου παρεμποδίζεται νυν ο αγών ημών. Τας κινήσεις, τα μέτρα μας, όλα (τα) παραλύουν αι Ελληνικαί Αρχαί. Δεν επιτρέπουσι την εις Ήπειρον μετάβασιν (των) δυνάμεων να συνδράμωσιν ημάς. Απαγορεύουσι την χρήσιν των τηλεγραφικών γραμμών, την έλευσιν οπλιτών, την συλλογήν και αποστολήν εράνων, και μέσων αμυντικών. Δια παντός τέλος μέσου παρεμποδίζεται η οργάνωσις της αμύνης. Διαμαρτρυρόμεθα εναντίον της στάσεως, ήτις συν τη ελευθερία, και τη υπάρξει των καταδικασθέντων πληθυσμών, εκθέτει εις κινδύνον και την τιμήν της Ηπείρου»

Αλήθεια, εμείς δεν έχουμε εκπροσώπους για διαμαρτυρίες και αντιδράσεις. Αλλά οι της μητέρας οι πολιτικοί ας μη χαίρονται διόλου για το έργο αυτό.... Το αίσθημα και η πραγματικότητα των "αδελφών" γηγενών Βορειοηπειρωτών ότι οι τελευταίοι Έλληνες που απόμειναν στα πάτρια εδάφη θα εξοντωθούν μαζικά, απροστάτευτοι από την πανδημία, θα αποτελέσει την σκληρότερη καταγγελία στην ιστορία του μέλλοντος..... Ίσως να είναι και η ποθούμενη λύση, διότι κανένα επιχείρημα δεν ευσταθεί ότι αποτελούμε απειλή για την μητέρα πατρίδα....!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
20 Φεβρουαρίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: