Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ο Ντούλες νιώθει ευτυχής ανάμεσα σε δυο Τσάμηδες

 

Αν και για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, τελικά ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Ντούλε. Όπως είναι γνωστό εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας!, στην περιφέρεια Τιράνων με 36 έδρες , σε ενδέκατη θέση έχοντας μπροστά τον Ιντρίζι και πίσω την Ντόντα!!!!

Ο Ντούλες είχε μετατρέψει σε πολιτική υπόθεση της ύπαρξης του και του ΚΕΑΔ το γεγονός ότι άλλοι Έλληνες προκύπταν βουλευτές με αλβανικά κόμματα και τους χαρακτήριζε μειοδότες, προδότες, διασπαστές, πουλημένους... με τους οποίους δεν επιτρέπονταν καμιά συνεργασία, μόνο πόλεμος....!!

Ήταν ένας τρόπος για να κάλυπτε δύο σιχαμερά πράγματα. Πρώτο το γεγονός ότι κάλυπτε το αχαμνό σημείο του, ότι κι αυτός εκλέγονταν βουλευτής με τη βούληση των αλβανικών κομμάτων και χωρίς την ψήφο των Ελλήνων, αλλά με ψηφοδέλτιο του ΚΕΑΔ. Το παραμύθι αυτό που άρχισε από το 2001 τελείωσε το 2017 όταν και ο Ντούλες προέκυψε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος όντας σε εκλόγιμη θέση. Και δεύτερο αποχτούσε "το δικαίωμα" να "εκπροσωπούσε νόμιμα" τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. (Εννοείται όχι για λογαριασμό του Ελληνισμού, αλλά για τα συμφέροντα άλλων, πολύ γνωστών)

Ο Ντούλες ωστόσο δέχτηκε με την νέα εκλόγιμη θέση στα Τίρανα με το Ψηφοδέλτιο του Δ. Κόμματος και μια άλλη αηδιαστική αναδίπλωση. Για τον ίδιο δεν έχει σημασία, αλλά, όπως και να έχει αποτελεί ντροπή για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ο Ντούλες παραβιάζοντας κάθε ιστορική πολιτική και εθνική αρχή χρόνια στη σειρά μετέτρεψε σε πολιτική εκστρατεία για την πολιτική του ύπαρξη την "πάλη" κατά του «τσάμικου ζητήματος». Το έκανε για να ανεβάσει στην Αθήνα τις πεσμένες μετοχές του. Μάλιστα όντας σύμμαχος του Ράμα, παραιτήθηκε από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, ως διαμαρτυρία για τον διορισμό σε επίσης θέση αντιπροέδρου της Βουλής ο επίσης σύμμαχός του πρόεδρος του τσάμικου κόμματος, ο Ίντριζι..!!! Στην ουσία ο Ντούλες με τη βοήθεια της Πρεσβείας μας ανέβασε τις μετοχές του στην Αθήνα, η οποία, δυστυχώς, έδειχνε με τον τρόπο αυτό ότι αναζητούσε ένα τρόπο για εσωτερική πολιτική κατανάλωση να αντιταχτεί στο τσάμικο.

Ο Ντούλες ωστόσο, δεν έφερνε κανένα επιχείρημα για τις δηλώσεις του κατά "του τσάμικου". Ήταν ως συνήθως ένας αεριτζής. Με τον τρόπο αυτό όμως μετατράπηκε σε πατερίτσα του Ιντρίζι, δλδ του έδινε το στίγμα για να κρατάει ο Ιντρίζει ζωντανό τον ανθελληνισμό. Από την άλλη έκθετε τον Ελληνισμό της Αλβανίας στις επιθέσεις των τσάμιδων και ταυτόχρονα, κακώς βέβαια, μετέτρεπε την εθνική ελληνική μειονότητα σε αντίβαρο, παράλληλο, αμοιβαίο θέμα με το ανύπαρκτο τσάμικο, κάτι το οποίο δικαίως και με πείσμα ο Ελληνισμός το έχει αποφύγει ιστορικά !!!

Μετά απ΄ όλα αυτά ο Ντούλες θα είναι βουλευτής ανάμεσα στον Ιντρίζι και την Ντόντα...!!! (με επιχείρημα αυτών που τον πλασάρανε, για να εκπροσωπήσει αυθεντικά τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό!!!)

Είπαμε στην αρχή ότι ο Ελληνισμός στην Αλβανία δε θέλει να ξέρει αν θα είναι ή όχι στη Βουλή ο Ντούλες. Δεν τον ψήφισε ποτέ από το 2001 και δε θα τον ψηφίσει ποτέ. Μάλιστα για να πείσει και την Αθήνα, επί 20 χρόνια ξόδεψε πάρα πολλές ενέργειες και όταν δεν εισακούστηκε από την Αθήνα, αναγκάστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και για προσωπική επιβίωση, να επιλέγει αλβανικά κόμματα, ως το λιγότερο κακό και αυτή η εσωστρέφεια να τον οδηγεί στην αντιμετώπιση με αδιαφορία και απονιά του τόπου του.

Ακούει επιπόλαιο, προκλητικό και ειρωνικό το επιχείρημα, ότι «ναι μεν ο Ντούλες δεν τραβάει άλλο, αλλά δεν υπάρχεις άλλος !!!» Γνωρίζει επίσης καλά ότι η Αθήνα για να προωθήσει το Ντούλε σε εκλόγιμη θέση με το Δ. Κόμμα επένδυσε αρκετά, τα οποία θα κληθεί, όπως πάντα, να αποπληρώσει ο ίδιος ο Ελληνισμός, όπως τα 20 τελευταία χρόνια.

Το αδιανόητο όμως παραμένει ότι πώς γίνεται ώστε για να επικρατήσει ο Ντούλες επιτρέπεται να χαθεί εντελώς ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός ως εθνικό θέμα!!!

Και κάτι τελευταίο. Όπως είναι δεδομένο ο Ντούλες δεν προώθησε κανέναν άλλο Έλληνα (ως εκπρόσωπο τουλάχιστον του ΚΕΑΔ) στα ψηφοδέλτια του Δ. Κόμματος, εκτός από κάποιους φιγουράντζιδες!!! Επίσης τα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Κόμματος είναι άδεια από Έλληνες υποψήφιους....!!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
8 Μαρτίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: