Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Τουρκική “αποικία” η Αλβανία του Ράμα!

 


Κορυφή του παγόβουνου η εξαγγελθείσα προ ολίγων μόλις ημερών εισαγωγή της διδασκαλίας της τουρκικής στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και η ίδρυση τουρκικού προξενείου στην Αυλώνα, ενώ η τουρκική ναυτική βάση στην ίδια περιοχή λειτουργεί ήδη από καιρού…Το αν όλα τα ανωτέρω στη χώρα αυτή, στην οποία η διαφθορά αποτελεί πάγιο κρατικό σύστημα διακυβερνήσεως και η κλεπτοκρατία ανθεί, ενώ και η λόγω της απελπιστικής οικονομικής κατάστασης διαρροή της νέας γενεάς του εργατικού δυναμικού προς το εξωτερικό βαίνει αύξουσα από έτους εις έτος, δικαιολογούν την αισιοδοξία των Ευρωπαίων εταίρων για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, μένει να αποδειχθεί. Οι παρωπίδες των εκπροσώπων του διεθνούς παράγοντος, πάντως, καλά κρατούν.

Ελληνική μειονότητα

Μέχρι τις εκλογές στην γειτονική Αλβανία μεσολαβεί διάστημα έξι μόλις εβδομάδων. Η συνήθως ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτική αντιπαράθεση εμφανίζει τη φοράν αυτή σημεία “κοπώσεως”, της οποίας προφανής λόγος θα μπορούσε να είναι η πανδημία και ο αντίκτυπός της στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Πλην όμως, παρ’ όλη την ουσιαστικώς ανεξέλεγκτη λόγω ελλειματικού συστήματος υγείας επιδημιολογική κατάσταση (άγνωστος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων, ανύπαρκτη προοπτική εμβολιασμού του πληθυσμού), η ζωή στη χώρα κατά τα φαινόμενα συνεχίζεται κανονικά, χωρίς απαγορεύσεις και άλλους ουσιαστικούς περιορισμούς. Η παθητικότης με την οποία ο μέσος Αλβανός αντιμετωπίζει την επικείμενη εκλογική αντιπαράθεση οφείλεται στην οιονεί βεβαιότητα περί του αποτελέσματος αυτής..............


Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://slpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: