Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Καταστάσεις που δυσκολεύουν την φαντασία για την κόλαση του Δάντη

 Χθες σημειώθηκε ο αναμενόμενος θάνατος από τον Κορωνοϊό του συμπατριώτη μας Βασίλη Αρμπάτσης. Αναμενόμενος!!!! Γιατί όντας σε κρίσιμη κατάσταση οι Ελληνικές αρχές στην Κακαβιά , αφού τον ταλαιπώρησαν 5 ώρες δεν του επέτρεψαν να περάσει για νοσηλεία στην Ελλάδα, οπότε αναγκάστηκε να καταφύγει στα νοσοκομεία αναφοράς κατά του Κορωνοϊού των Τιράνων μετά από άλλες 5 ώρες. Αρκετός χρόνος ώστε ο Κορωνοϊός να τον παραδώσει στο Χάρο!!!

Η περίπτωση όμως αποτελεί το δριμύ κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως προς τις ελληνικές αρχές της Ηπείρου. Αλλά περισσότερο προς τις δικές μας αρχές και πολιτικούς εκπροσώπους. Δεν έχει καταγραφεί άλλη ωμότερη παραβίαση του ανθρώπινου και συνταγματικού δικαιώματος στη ζωή! Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα έχει γίνει χαμός. Για τον άμοιρο Βορειοηπειρώτη σκοτώνει η βουβαμάρα!!! Καμιά διαμαρτυρία από κανέναν! Το πιο δυσάρεστο και τραγικό! Καμιά ανακοίνωση και συλλυπητήρια από τις επίσημες αρχές μας. Όταν μάλιστα ο εκλιπόντας ήταν δημόσιο πρόσωπο, στέλεχος του δήμου Φοινικαίων και παλιότερα μέχρι και αντιπεριφεριάρχης Αυλώνας. Όταν οι δημοτικές αρχές εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για θανούντες αλβανικής καταγωγής !!!

Ωστόσο, ο ψυχρός πόλεμος στους κόλπους μας θεριεύει και ο σαρκασμός ξεπερνάει τα τραγικά όρια. ΜΜΕ που εκφράζει άμεσα την πολιτική γραμμή της ΟΜΜΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, δηλώνει ότι ο σεβασμός από ελληνικής πλευράς του συνταγματικού δικαιώματος των Βορειοηπειρωτών στη ζωή συνδέεται με την ψήφιση ή όχι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ –ΚΕΑΔ. Πρόκειται για θρασύτατη συμπεριφορά εκμετάλλευσης της δύσκολης αυτής κατάστασης για πολιτικά οφέλη. Το γεγονός θα πρέπει άμεσα να προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας, εφόσον το δημοσίευμα αφήνει ανοιχτά να εννοηθεί ότι αυτή είναι η γραμμή της επίσημης Αθήνας.!!

Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και υπερβαίνει τις μέχρι τώρα καταγγελίες για άλλου είδους αισχροκερδούς ενέργειες δικών μας. (Και ο πεπειραμένος ιντριγκαδόρος αρθρογράφος απειλεί κιόλας για αντίποινα κατά όποιου αντιδράσει στα γραφούμενά του!! Αφήνοντας και πάλι να εννοηθεί ότι αυτή είναι η γραμμή της Ελλάδας !!!)

Όμως η σύγχρονη τραγωδία του Βορειοηπειρώτη δεν τελειώνει εδώ. Πληροφορίες από την Κακαβιά αναφέρουν ότι στη νέα κατάσταση που επέβαλε ο Χαρδαλιάς (μετά υποδείξεων των Ηπειρωτών αρχόντων) και ισχύει από τη Δευτέρα, εμφανίστηκαν την Τρίτη τα κοράκια των PLF. Συγκέντρωσαν όλα τα PLF σε δικούς τους λογαριασμούς για όλο το μήνα Μάρτη. Οπότε για να περάσει κανείς άμεσα τα σύνορα θα πρέπει να γίνει το δικό τους θύμα!!! Και απ΄ αυτή τη στρούγκα δεν γλυτώνουν ούτε οι καρκινοπαθείς, ούτε εκείνοι που πηγαίνουν να υπηρετήσουν στρατιωτικά την Πατρίδα!!

Ευτυχώς, λένε οι πληροφορίες, τα κεντρικά στην Αθήνα κατάλαβαν τον κόλπο. Γνώριζαν ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην Κρυσταλοπηγή … Παρενέβησαν και κατάργησαν αυτό το σύστημα που ευνοούσε τα κοράκια …!!! Όσο εκείνοι να βρουν νέο κόλπο!!!

Αλήθεια τι θα γράψει η ιστορία του μέλλοντος για τις σκηνές αυτές που ζει ο Βορειοηπειρώτης και ξεπερνούν και την φαντασία του Δάντη !!!

Πρέπει να θαυμάσει κανείς τον Βορειοηπειρώτη για την τραγική επιμονή του με σκοπό να επιβιώσει η Πατρίδα του, ή να τον συλλυπηθεί για την απερίγραπτη σε απανθρωπιά αντιμετώπιση;;!!

Παναγιώτης Μπάρκας
3 Μαρτίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1423) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)