Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Idrizi: "Ο εκπρόσωπος της Αθήνας στα Τίρανα" ήρθε για να κρατήσει το κόμμα PDIU εκτός του κοινοβουλίου "


Οι εκπρόσωποι "Τσαμούρια" επιστρέφουν, οι οποίοι παρατάσσονται σε ασφαλή μέρη από την αντιπολίτευση, για να μπουν στο Κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι η τουρκική επιρροή είναι ισχυρότερη και καμουφλαρισμένη στις τάξεις της Αλβανικής αντιπολίτευσης, κυρίως του PD, αν έχουμε κατά νου ότι, με τον κατάλογο των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει σίγουρα ορθόδοξο για είσοδο στο κοινοβούλιο. Εξαιρείται εδώ ο μόνος Ευάγγελος Ντουλς, που αγωνίζεται στα Τίρανα, έξω από την περιοχή της Βόρειας Ηπείρου.

Ο αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης για την Ενσωμάτωση και Ενότητα των εκπροσώπων της κοινότητας Τσαμούρια, Shpetim Idrizi, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ABC που επηρεάζεται από την Τουρκία ότι ο εκπρόσωπος του Μητσώτακη που ήρθε στα Τίρανα ζήτησε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό Ράμα, ότι οι εκπρόσωποι του Τσαμούρια, να μην είναι παρόντες στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα εκλεγεί στις 25 Απριλίου.


Τόνισε περαιτέρω ότι στο ζήτημα της Τσαμερίας, η Αλβανία δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, αλλά είναι η Ελλάδα που κήρυξε πόλεμο εναντίον της Αλβανίας, εδώ και δεκαετίες, ομήρος του πολέμου.

 "Κάνοντας τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών, χωρίς να μιλάμε για τον νόμο του πολέμου, η υπόσχεση που έκανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η επόμενη απογραφή θα γίνει με αυτοδιακήρυξη όταν το αντιταχθήκαμε, και πολλά άλλα πράγματα", είπε.

"Όσο για αυτό που κηρύσσω πόλεμο στην Ελλάδα, σίγουρα θα ζητήσω από την Ελλάδα και οποιονδήποτε, αλλά πρωτίστως τον πρωθυπουργό μου να εφαρμόσει το ψήφισμα για τους Αλβανούς της Χαμέριας και να μην παίξει με αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο Idrizi.

Αλλά θέλω να τους υπενθυμίσω ότι δεν έχω τη δύναμη να κηρύξω πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα, η οποία έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της Αλβανίας και διατηρεί τον νόμο πολέμου εδώ και δεκάδες χρόνια, και αυτός ο πρωθυπουργός για 6 χρόνια δεν θυμάται να ζητήσει αυτό που υποσχέθηκε, την κατάργηση του νόμου του πολέμου.

Υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα πάει στην Αθήνα, αλλά όχι μόνο πήγε, αλλά προφανώς ως μενού, δεν είχε την υπόθεση "Τσαμούρια", αλλά τα 12 μίλια που περίεργα, έγινε ο δικηγόρος της Ελλάδας. "Θέλω να τον απευθύνω όπως του αξίζει, διότι έχει αφαιρέσει το ζήτημα του "Τσαμούρια", από το κυβερνητικό πρόγραμμα και θα δούμε επίσης ότι το έχει αφαιρέσει και από τα βιβλία ιστορίας", δήλωσε ο Idrizi. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1428) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (374) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (234) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)