Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού!

 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ

Υφυπουργός Εξωτερικών

αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Έφτασε η ώρα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς περιορισμούς!

Το πρώτο βήμα για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν 1,5 χρόνο με την ψήφιση του νόμου σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία που έπρεπε να επιτευχθεί για την ρύθμιση αυτή μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς, προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση των κομμάτων και να κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα.

Χθες η Κυβέρνησή μας έκανε το δεύτερο βήμα καταθέτοντας νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για την πλήρη άρση των περιορισμών, που περιλαμβάνονται στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

Χαιρόμαστε που η αρμόδια Τομεάρχης για τον Απόδημο Ελληνισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τζάκρη, αναγνώρισε πρόσφατα την αδικία προς τους Έλληνες του εξωτερικού υποσχόμενη, μάλιστα, πλήρη κατάργηση των υφιστάμενων περιορισμών. Μένει να φανεί στην πράξη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως επιθυμεί την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων της ομογένειας και αν την στηρίξει με την ψήφο των βουλευτών του.

Εμείς καλούμε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας και να αναγνωρίσουν στην πράξη τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων του εξωτερικού. Πέρα από κομματικές προτιμήσεις η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί υπόθεση εθνική και η μαζική συμμετοχή τους ενδυναμώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας και ενισχύει την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: