Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ανοίγουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή για την έλευση εργατών !



 Ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη στο κτίριο της ΖΕΠ. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης η πύλη εισόδου της Κρυσταλλοπηγής για την έλευση εργατών. «Ο ΕΟΔΥ είναι έτοιμος. Υπάρχει θετική ανταπόκριση, προσεχώς θα λειτουργήσουμε την Κρυσταλλοπηγή σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία .Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Στις πύλες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι» σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Για τα θέματα της πανδημίας ανέφερε ότι τα εμβόλια είναι η λύση με το θέμα του περιφερειακού ιατρείου να προχωράει, είναι στο σχεδιασμό να γίνει, αλλά θέλει προετοιμασία. Έχει μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία και στη Δυτική Μακεδονία κάτω από 50%, όπως ανέφερε.

Για την έλευση των εργατών γης από τα τελωνεία της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. «Ήδη ως Περιφέρεια προσφέρουμε προσωπικό από τις υπηρεσίες μας για να στηρίξουμε τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ σε ένα από τα δυο τελωνεία. Ακόμα υπάρχει το αίτημα για ένα περιφερειακό ιατρείο του ΕΟΔΥ με τη Δυτική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο ανάχωμα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο Περιφερειάρχης κ Κασαπίδης Γεώργιος ήταν πάντοτε κοντά στους Έλληνες της περιοχής μας και όχι μόνο, ως βουλευτής μας επισκεπτόταν συχνά και άκουγε τα προβλήματα μας. Ξέρουμε πως μαζί με άλλους πολιτικούς όπως τον βουλευτή Καστοριάς κ Τζηκαλάγια Ζήση έχουν κάνει ό, τι ήταν δυνατό για να επιλύσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής που στοιχίζει ακριβά, σε όλα τα επίπεδα σε όλους μας τους Έλληνες εδώ αλλά και σε όσους έχουν συνδέσει την ζωή τους με την Ελλάδα. Η περιοχή της Κορυτσάς με την Φλώρινα και την Καστοριά είναι συνδεδεμένα σε όλα τα επίπεδα και το κλείσιμο των συνόρων προκαλεί τεράστια προβλήματα σε όλους. 

Πηγή βίντεο fb: Giorgos Kasapidis


Δεν υπάρχουν σχόλια: