Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Είναι ντροπή να φέρουμε το όνομα του Βορειοηπειρώτη. Είμαστε μια ξεθωριασμένη ομάδα που μιλούμε απλώς ελληνικά...!

                           

(Το μοιρολόι είναι οδυνηρό , αλλά δείχνει ότι υπάρχει ζωή... στον τόπο μας δεν ακούγεται ούτε μοιρολόι...!!!)

«Βορειοηπειρώτες» …. Οι πρόσφατες εκλογές, τα εκλογικά αποτελέσματα, η συμπεριφορά όλων («πολιτικών» και απλών ομιλούντων ελληνικά), ήταν το ισχυρότερο και συγκλονιστικότερο χαστούκι στα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, για να ξυπνήσει κανείς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. (Τόσο δυνατό ήταν το χαστούκι που αφαίρεσε από τους μονίμως προνομιούχους και ευνοούμενους κάθε δυνατότητα να δικαιολογηθούν για τις ενοχές και ευθύνες τους, κατηγορώντας πάντα κάθε άλλον, πλην τον εαυτόν τους

Όμως, η αδράνεια, η σιωπή, το μίσος, η απάθεια, η αδιαφορία, η εσωστρέφεια που εκδηλώθηκε στην κοινότητά μας και μετά από αυτή την δραματική εξέλιξη, αποδεικνύει ποικιλοτρόπως, ότι δεν αξίζει να φέρουμε το σημαντικό αυτό όνομα «Έλληνας Βορειοηπειρώτης». Απλώς, δείχνουμε ότι ήμαστε μια ξεθωριασμένη ομάδα που απλώς ομιλεί ελληνικά, που ζει εθνικά καταναλώνοντας και κάνοντας κατάχρηση την ιστορία. Έχουμε απαλλαγεί από κάθε εθνική ευθύνη, από κάθε έννοια πατρίδας, από κάθε συλλογική συμπεριφορά, από κάθε συλλογισμό για το εθνικό μέλλον, από κάθε δυνατότητα διαλόγου και δημοκρατίας.

Αν μέχρι τώρα, θέλαμε να επιρρίψουμε ευθύνες σε άλλους για την κατάντιά μας, (στην Ελλάδα, η οποία ασφαλώς και φέρει μεγάλες ευθύνες, περισσότερες απ΄ό τι στην ιστορία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου), με τη συμπεριφορά μας αυτή απαλλάσσουμε κάθε άλλον από τις ευθύνες για τις τύχες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Απολύσαμε ιερά και όσια για ένα κομμάτι ψωμί.

Από καιρό έβλεπα την άλλη μερίδα των «πατριωτών» μας οι οποίοι θέλουν να δικαιολογήσουν τον «πατριωτισμό τους» (για να αποκρύψουν την κοινή μειοδοσία μας) με διθυραμβικές αναφορές στο λαμπρό παρελθόν των προγόνων μας, των πραγματικών Βορειοηπειρωτών, εκείνων που για την πατρίδα θυσίαζαν και τη ζωή τους. Έβλεπα και με τρόμαζε η συμπεριφορά των πολιτικών μας και λοιπών παραγόντων, οι οποίοι για να δικαιολογήσουν την εθνική απραξία και ενοχή προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας, «αναλάμβαναν» να υπερασπιστούν τα δίκαια της Ελλάδας!

Έβλεπα τους νεόκοπους «άρχοντες» -φιντάνια άλλων συμφερόντων -πως παραποιούσαν την ιστορία του τόπου μας για να είναι περισσότερο αρεστοί στα αφεντικά τους πως πουλούσαν κομμάτι κομμάτι την πατρίδα μας αφού πρώτα την ιδιοποίησις παρανόμως, τους έβλεπα μετά να είχαν την καλύτερη μεταχείριση από Ελλάδα και αναρωτιόμουν : μήπως οι νεκροθάφτες του τόπου μας έχουν είναι οι προνομιούχοι ;!

Στη συνέχεια του πολυετούς και πολύπλευρου προσωπικού μου αγώνα για αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, επιδίωξα, με τις πρόσφατες αναρτήσεις μου να ταράξω λίγο τα νερά, να υποκίνησω ζυμώσεις, κινητοποιήσεις, να ξυπνήσω τα ανήσυχα πνεύματα (που στην πράξη δεν κοιμούνται ποτέ), να προκαλέσω διάλογο…. προβληματισμό… Τίποτε ! Ούτε ένα σχόλιο! Επίσης, ούτε κόμματα, οργανώσεις, σύλλογοι , ιστοσελίδες αντιδρούν… Δεν έμεινε τίποτε έξω από το βάλτο που φτιάξαμε με τα χέρια μας για να ικανοποιήσουμε τρίτους και τα συμφέροντα των πολιτικών μας!!

Φαίνεται ότι ζυμώσεις δε θέλει ούτε η Ελλάδα.

(Αυτή τη στιγμή που γράφω, βλέπω μπρος μου, τους παππούδες και τις γιαγιές μας, τους συνάνθρωπους μας, με σοβαρές ασθένειες, με τραύματα και πληγές που απειλούν με γάγγραινα, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν, αλλά η μοναδική πόρτα σωτηρίας, αυτή της μάνας πατρίδας… είναι κλειστή! …. και δυστυχώς ούτε αυτές οι τραγικές εικόνες δεν συγκινούν, δεν πονούν δεν προκαλούν το ενδιαφέρον της μάνας πατρίδας … Απλώς αποτελούν ανοιχτά στόματα βουβής διαμαρτυρίας που δε θα φτάσει ποτέ στ΄αφτιά κανενός. Ούτε της μάνας πατρίδας και ασφαλώς ούτε σε εκείνα «των πολιτικών εκπροσώπων» τους!! Συνεπώς και ο θεός παραδίνεται!)

Τι είδα λοιπόν. Επιβεβαιώνεται ότι οι πολυπληθείς σε νούμερα «Βορειοηπειρωτικοί» σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις κηλίδωσαν μέχρι αίσχους αυτό το όνομα. Ότι υπάρχουν για να επωφελούνται προσωπικά στο όνομα της Πατρίδας. Όποτε δεν μπορούν να χαλάσουν την ηρεμία τους και το βόλεμά τους Επιβεβαιώνεται ότι ιδρύθηκαν με το σκεπτικό αυτό,- για τα προσωπικά οφέλη τους τα οποία ικανοποιούνται όταν απονευρώνουν και απονεκρώνουν κάθε κίνημα και προσπάθεια για τη σωτηρία του τόπου μας!

Είδα ότι κανείς τους δεν μπορεί, δε θέλει, δεν τους επιτρέπουν να βγουν από τα τείχη που έχουν στήσει και τους εξασφαλίζουν καλύτερη προσωπική τύχη.

Είδα ότι οι απλοί «Βορειοηπειρώτες» κουρασμένοι και φοβισμένοι, τόσο από Ελλάδα, όσο και από Αλβανία, δεν έχουν καμιά διάθεση να κουνηθούν. Απλώς, αναζητούν με κάθε τίμημα τον τρόπο επιβίωσης και εφόσον προσφέρεται η πατρίδα δεν διστάζουν κι αυτοί, αν μπορούν να βάλουν χέρι στην πατρίδα. Ή να γυρίσουν τις πλάτες στην πατρίδα, εφόσον τα προσωπικά οφέλη στο όνομα της Πατρίδας, αποτελούν μονοπώλιο των «πολιτικών».

Είδα τους πολιτικούς κρυμμένους στο κουρελιασμένο λάβαρο της πατρίδας σε αναμονή να περάσει η μπόρα …. Μοιάζουν με σαλιγκάρια!

Είδα την Ελλάδα να μας αντιμετωπίζει ως απόδημους (το ίδιο λένε και οι Αλβανοί, ότι ήρθαμε στον τόπο μας κάπου τον 19ο αιώνα, τότε λοιπόν που μετανάστευσαν οι πρώτοι Έλληνες στις ΗΠΑ και Αυστραλία) και επειδή δεν ήμαστε απόδημοι, όχι μόνο δεν βλέπει ότι μπορεί να μας βοηθήσει, αλλά θέλει να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα απόδημων στην Αλβανία , για να τους φορέσει όταν χρειαστεί το καπέλο του «Βορειοηπειρώτη». Δε βλέπει όμως ότι αυτές οι εκλογές επιβεβαίωσαν ότι ήδη έχει αποτύχει και «στο σχέδιο της» αυτό .

Είδα το απόλυτο του ελέγχου κάθε κυττάρου της κοινότητάς μας από τα συμφέροντα των αλβανικών κομμάτων και κράτους, όπου, όπως επί Χότζα τα γρανάζια και μοχλοί αυτής της μηχανής ελέγχου αποτελούν οι «Βορειοηπειρώτες». Αυτοί που μαζεύουν περισσότερους ψήφους από τους «ομογενείς» για τα κόμματά τους και χαίρονται όταν νικούν «ομογενείς»

Δείγμα αυτής της αποτυχίας είναι ο τρόπος πώς τα Τίρανα πέταξαν στα σκουπίδια το δικό τους χαϊδεμένο παιδί, το Νούλε, εξανεμίζοντας τις τεράστιες επενδύσεις της Αθήνας.

Όλη αυτή η εξέλιξη, αποχτάει περισσότερο δραματική διάσταση, αν λάβουμε υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, αν λάβουμε υπόψη ότι η αόρατη εξουσία της Τουρκίας, γίνεται ισχυρότερη από τότε που ήταν εδώ και στα Βαλκάνια αυτοκρατορία !!!!

Ασφαλώς, μπορείτε να με κατηγορήσετε (ίσως σ΄αυτό να είμαστε οι καλύτεροι, να πνίξουμε κάθε φωνή που μας χαλάει την σηπτική σιωπή και ηρεμία). Μακάρι να διαψευστώ ….αλλά… Δυστυχώς!

Παναγιώτης Μπάρκας
22 Μαϊου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: