Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Εμβόλια στα Σκόπια στέλνει η Ελλάδα - Η ελληνική μειονότητα στα αζήτητα - Τα σύνορα κλειστά με τεράστιο κόστος σε όλα τα επίπεδα

 


Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας η χώρα αναμένεται να προμηθευτεί 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από τη Βουλγαρία (50.000 δόσεις) και από την Ελλάδα (20.000 δόσεις).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βένκο Φίλιπτσε ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα εμβόλια αυτά θα είναι της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται στη Βόρεια Μακεδονία μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.

Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα.

Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας.

Από την άλλη όπως φαίνεται, η μέριμνα της Ελλάδος για τα Σκόπια, ξεπερνά την ευαισθησία της για την Ελληνική Μειονότητα που την έχει αφήσει στα αζήτητα, αποκλεισμένη ακόμη και από τη βασική υγειονομική περίθαλψη. 

https://www.himara.gr/

Επιπλέον αποκλεισμένοι εντελώς διότι η Κρυσταλλοπηγή είναι κλειστή οι Έλληνες της Κορυτσάς δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η προσβλητική αδιαφορία των αρχών έχει φέρει σε απόγνωση απλούς ανθρώπους, επιχειρήσεις και άλλες ζωτικές δραστηριότητες. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα διότι τα αγαθά κάνουν τεράστια διαδρομή για να φτάσουν στην πόλη. Όσοι ηλικιωμένοι Έλληνες ζουν εδώ δεν μπορούν τα παιδιά τους και δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους. 

Η εγκληματική και αντεθνική  αυτή συμπεριφορά από τις αρχές θα γραφτεί στην ιστορία ως ένα δυνατό χτύπημα στους ήδη ταλαιπωρημένους ιστορικά Έλληνες της Β Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: