Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Η προδοσία της Κορυτσάς συνεχίζεται!!!- Παραμένει κλειστή για τους ομογενείς και τους Έλληνες της περιοχής η Κρυσταλλοπηγή!

 


Βγήκε καινούρια ΦΕΚ για την είσοδο στην Ελλάδα. Περιμέναμε όλοι να ανοίξει η Κρυσταλλοπηγή που από τις 17 Αυγούστου 2020 λειτουργούσε με περιορισμούς και από το Νοέμβριο παραμένει εντελώς κλειστή με εξαιρετικά οδυνηρά αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Η αγονία μας μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η αγανάκτηση φουντώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η απογοήτευση έφτασε στο αποκορύφωμα της. Σωστά μία ομογενής  έγραψε στην σελίδα μας και μας είπε : «Τι είμαστε εμείς (οι ομογενείς), καρπαζοεισπράχτορες; Μας δίνουν  σφαλιάρες οι Αλβανοί, μας δίνουν και οι συμπατριώτες μας. Αξίζουμε κάτι εμείς τελικά; Αξίζουμε αυτή την εγκατάλειψη; Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε να σπουδάσουν, οι ηλικιωμένοι μας δεν μπορούν να δουν τα παιδιά να πάνε σε γιατρό, εμείς δεν μπορούμε να πάμε οι ίδιοι και τα παιδιά μας στο γιατρό. Δεν μπορούμε να πάμε διακοπές στην πατρίδα μας…. Γιατί όλο αυτό;» 

Η Κορυτσά να καταντάει απομονωμένη σαν άλλοτε επί δικτατορίας του Ε Χότζα. Να μην μπορείς να καλύψεις καμία ανάγκη, ούτε φάρμακα ούτε γιατρό, ούτε τους συγγενείς και τα παιδιά να μην δεις. Το ΕΔΤΟ και η Ελληνική Ταυτότητα να μην έχει καμία πραγματική αξία για να μπεις στην χώρα σου. Αν είσαι όμως εποχιακός εργάτης «υπηρέτης» μπαίνεις.

Πόσο άλλο να μας προσβάλλουν;

Πόσο να μας φτύνουν κυριολεκτικά όλοι;

Ερευνήσαμε και μάθαμε πως εκ μέρους τόσο του Γενικού Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά, όσο και από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα έγιναν όλες οι προσπάθειες για το άνοιγμα των συνόρων. Τους ευχαριστούμε γιατί τουλάχιστον αυτοί δείχνουν το ενδιαφέρον τους.

Που όμως έχουν κολλήσει τα πράγματα δεν ξέρουμε;

Ποιος, ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση δεν γνωρίζουμε;

 Σίγουρο όμως είναι πως αυτοί που συνεχίζουν να κρατούν την Κρυσταλλοπηγή κλειστή, με τις αποφάσεις τους τελούν μια ΠΡΟΔΟΣΊΑ τεράστια με αποτελέσματα εξαιρετικά οδυνηρά για όλους μας που ζούμε εδώ. Αυτοί οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή γιατί τα ονόματα τους θα είναι γραμμένα με μαύρα γράμματα στην ιστορία.

ΝΤΡΟΠΉ κύριοι κυβερνώντες είστε ό, τι χειρότερο μπορούσε να τύχει στην Ελλάδα μας αυτή την στιγμή. Είστε πολλοί μικροί, και αν δεν είχατε απέναντι σας μια άχρηστη και ανθελληνική αντιπολίτευση θα είχατε μπει στο κάδο της ιστορίας.

Μας δείξατε πως για σας εμείς έχουμε μόνο μια αξία, την ψήφο μας που τρέχετε να μαζέψετε και να διευκολύνετε την είσοδο μας στην Ελλάδα όταν είναι οι εκλογές.

Η ιστορική σας μνήμη και αγωγή είναι μηδενική και ξεχάσατε αυτούς τους Κορυτσαίους που συνέβαλλαν με όλη την δύναμη τους για την πατρίδα, όπως ο Γ Σίνας, ο Ι Μπάγκας κ.α.

Καταντήσατε όργανα της Αλβανικής προσπάθειας αφανισμού και αφομοίωσης των ομογενών. Αλλά μάλλον αυτό θέλετε και εσείς. Δεν εξηγείται αλλιώς. Σε πείσμα των πράξεων σας εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε εδώ. Από το αίμα των προγόνων μας δεν θα απαλλαχθείτε ποτέ, έχετε υποχρεώσεις απέναντι μας.

ΦΕΚ 2742 25 06 2021 by Pelasgos Koritsas on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1422) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)