Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ευχαριστήρια Επιστολή του αποχωρήσαντος αν/ Συντονιστή Εκπαίδευσης στην Αλβανία!

 




Στη διάρκεια αυτής της σύντομης θητείας μου, στη θέση ευθύνης του αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης στην Αλβανία, εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε σημαντικό έργο, που στόχο είχε την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων και την αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αλβανία. Εκτενής αναφορά γίνεται στην «Έκθεση Πεπραγμένων», την οποία είχα την τιμή να Σας έχω κοινοποιήσει.

Καθ’ όλη τη θητεία μου, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αλβανία να παρέχεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, προκειμένου τόσο η ζωντανή κοιτίδα του ελληνισμού που διαβιεί στην Αλβανία να απολαμβάνει το επίπεδο εκπαίδευσης που της αξίζει και να καταστεί, όχι απλώς ελκυστική, αλλά ζητούμενο και για όσους Αλβανούς πολίτες επιθυμούν να λάβουν ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Χρειάστηκε να συνεργασθώ με πρόσωπα, φορείς, υπηρεσίες, αξιωματούχους στην Αλβανία καθώς και προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων του ΥΠΑΙΘ. Μοναδική στόχευσή μου ήταν η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της αποστολής μου, δλδ. της στήριξης και βελτίωσης, σε όλα τα επίπεδα, της εδώ ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Η καθημερινή μου συνεργασία με τις διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων και τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζονταν από συνεχή ενθάρρυνσή τους, τη στήριξη και υποστήριξή τους, εστιάζοντας στην ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, τον ενθουσιασμό τους, το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους, με μόνη στόχευση τη μέγιστη δυνατή καθημερινά βελτιούμενη κατάσταση και εικόνα της λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων και της παραγωγής ανάλογου ποιοτικού εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού, διδακτικού και κοινωνικού έργου, που καθημερινά αναδείκνυαν, στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, το υπόδειγμα λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων, στα οποία η φοίτηση ενός μαθητή σήμερα να αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, προνόμιο.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και διευθύνσεις του, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να ξεπεραστούν τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αλβανία.

Ευχαριστώ θερμά, επίσης, όλες τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Αλβανία για την άψογη συνεργασία, την υποστήριξή τους και την άμεση ανταπόκρισή για την επίλυση των αναφυόμενων καθημερινών προβλημάτων.

Να ευχαριστήσω θερμά, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο για την άριστη συνεργασία μας αλλά και για τις θεόπνευστες συμβουλές, που αποτέλεσαν φωτεινό φάρο στην καθημερινότητά μου. Ομοίως, τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Αργυρόκαστρου και Κορυτσάς, για την απρόσκοπτη συμβολή τους στην προώθηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις περιοχές ευθύνης τους. Επίσης, τα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Αρχιεπισκοπής, με τους οποίους αποκτήσαμε κοινό βηματισμό και οραματισμό για τον ρόλο και την αποστολή των εκπαιδευτηρίων.

Ευχαριστώ τους Πρόεδρους του Συλλόγου «Αδελφότητα», κ. Ανδρέα Μίτσιο, και του Συλλόγου «Φίλοι του Πολιτισμού», π. Ελευθέριο Καρακίτσιο, για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Ευχαριστώ την διοικητικό υπάλληλο και συνεργάτη μου στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Αλβανίας, την κυρία Χρυσάφη Ανδρονίκη, για την άριστη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε.

Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους, Διευθυντές των σχολικών Μονάδων και εκπαιδευτικούς αποσπασμένους και επιτόπιους, που υπηρέτησαν στην Αλβανία κατά τη διάρκεια της θητείας μου, με τους οποίους καταφέραμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με συνεννόηση και συνεργασία, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της κεντρικής υπηρεσίας. Ευχαριστώ όλους τους μαθητές των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων για τις μοναδικές στιγμές που μου προσέφεραν, μέσα από τις πολλές δράσεις που υλοποίησαν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και πρωτίστως, για την άριστη συνεργασία και καθημερινή βελτίωση των επιδόσεών τους, αποτελώντας κατά κοινή ομολογία πρότυπο για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ευχαριστώ, επίσης, τον αναπληρωτή Διευθυντή του «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς, κύριο Μπάμπουλα Θεμιστοκλή, για την άριστη και δημιουργική συνεργασία, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Ευχαριστώ ακόμα όλους τους δωρητές στην Ελλάδα, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν προς τα εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς και Χιμάρας, μέσα από τις σημαντικές χορηγίες/δωρεές.

Ευχαριστώ την ομότιμο καθηγήτρια Γλωσσολογίας του ΑΠΘ κυρία Συμεωνίδη Άννα για την ενεργό συνδρομή της στις διαδικτυακές επιμορφώσεις, μεγάλης διάρκειας, των εκπαιδευτικών μας.

Ευχαριστώ την κυρία Συμεωνίδη Άννα για τη στήριξή της και την εμπλοκή της ώστε σε συνεργασία και με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Κολεγίου «ΛΟΓΟΣ», και την κυρία Αποστολούδα Βασιλική, υπεύθυνη στο εν λόγω Τμήμα, ευθύνης της Αρχιεπισκοπής στα Τίρανα, για την αποδοχή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας σε σειρά διαδικτυακών επιμορφώσεων.

Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις διακρίσεις σε τοπικούς, Παναλβανικούς, Διακρατικούς, Πανελλήνιους, κ.λ.π., διαγωνισμούς, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις.

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Αλβανία συνιστά ένα μωσαϊκό όπου κάθε ψηφίδα του έχει και μια ιδιαιτερότητα. Η διατήρηση ισορροπιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων είναι καθοριστικής σημασίας.

Καλωσορίζω τον κύριο Μαρματάκη Προκόπη, νέο αν/τη Συντονιστή Εκπαίδευσης στην Αλβανία και ολόψυχα εύχομαι καλή επιτυχία στο πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο έργο του, υπομονή και καλή τύχη και να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει και να στηριχθεί σε πολύ ισχυρούς συμπαραστάτες, άξιους συναδέλφους και άριστους συνεργάτες, στον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της θέσης ευθύνης, που καλείτε να εργασθεί για το καλό της εδώ ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Σας ευχαριστώ !

Με τιμή

O αν. Συντονιστής Εκπαίδευσης

 

 

Χαράλαμπος Σπ. Φούκης (ΠΕ11)

Δρ. Σχολής Επιστημών Αγωγής.


http://dim-elekp-omhros.europe.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: