Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Χωρίς ανάπαυση οι Πεσόντες μας...

 


Το χθεσινό αποτρόπαιο περιστατικό που συγκλόνισε όχι μόνο τους Βορειοηπειρώτες, αλλά και κάθε νοήμων άνθρωπο, με την βεβήλωση του μνημείου των Ελλήνων πεσόντων στο Βοδινό της Δρόπολης, αποτελεί ένα από τα χειρότερα αναίμακτα εγκλήματα στον τόπο μας.

Πρώτον αποδεικνύει την αδυναμία μιας αδειανής μειονοτικής περιοχής, να ανταπεξέλθει στη φύλαξη των ιερών της και αυτό δικαιολογείται γιατί στον τόπο έχουν απομείνει λίγοι ηλικιωμένοι.

Δεύτερον στο ότι τα οστά των Ελλήνων, αν και απλά οστά, ακόμη ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά μιας πατρίδας που πολλές φορές γεύτηκε την ελευθερία, αλλά δεν την βάστηξε.

Επίσης μια τέτοια αισχρή πράξη, θυμίζει κατά πολύ την περίοδο του χοτζικού καθεστώτος στην Αλβανία, το οποίο μέχρι και τα κοιμητήρια εξαφάνιζε, μόνο και μόνο για να πολεμήσει την μνήμη των ανθρώπων.

Είτε πρόκειται για απλή κλοπή με σκοπό το κέρδος, είτε για κάτι πιο οργανωμένο, οι Πεσόντες αποτελούν ύψιστη τιμή όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλους όσους αγαπάνε την ελευθερία και αγωνίζονται για εκείνη.

Το δυστύχημα πια έχει να κάνει με την ανικανότητά μας να αφήσουμε τους πραγματικούς αγωνιστές να αναπαυθούν στην γη που έπεσαν μαχητές…

Αν δεν καταφέρουμε να επιβάλουμε τάξη στην ίδια μας την γη, τότε είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας!

Ο Ναρκοθέτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: