Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Δύο λόγια ευγωμοσύνης για τον απερχόμενο Αν/Συντονιστή Εκπαίδευσης, καλοσωρίζοντας τον νέο Αν/ Συντονιστή!

Η ευγνωμοσύνη είναι μια αρετή που θα πρέπει να εμπνέει όλες τις πτυχές της ζωής μας και να είναι έμπρακτη.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε και εμείς στον Απερχόμενο Αν/τη Εκπαίδευσης Δρ Φούκη Χαραάλαμπο την ευγνωμοσύνη μας για όσα στην σύντομη, σχετικά, θητεία του κατάφερε.

Γνωρίζουμε πως εν λόγο και πράξη ο ίδιος κατάφερε να  πραγματοποιήσει τεράστιο έργο που ίσως, να χρειαζόταν σε πιο ήπιο ρυθμό, χρόνια για να γίνει.

Οργανωτικά και παιδαγωγικά έδωσε μια ώθηση και νέα πνοή στις δύο βασικές εκπαιδευτικές μονάδες τον «Όμηρο» Χιμάρας και Κορυτσάς. 

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση ήταν η μετατροπή των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας "Αριστοτέλη" σε Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας "Αριστοτέλη". 

Διαμόρφωσε ένα πλαίσιο ασφαλής λειτουργίας διορθώνοντας και τυχών νομικές όψεις τις λειτουργίας τους, που είχαν κληρονομηθεί από τα προηγούμενα χρόνια ή ήταν αναγκαίες προσαρμογές στα καινούργια νομοθετικά πλαίσια που τέθηκαν τα τελευταία χρόνια στο αλβανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μέσα από την ευχαριστήρια του επιστολή  μας διαφωτίζει για το έργο του, τον οποίο επιβεβαιώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων.  αλλά και την άψογη συνεργασία που είχε με όλους τους εμπλεκόμενους, είτε αυτοί είναι φορείς, είτε εκπαιδευτικό προσωπικό και εξωτερικοί παράγοντες.

Διαχειρίστηκε με σοφία δύσκολες περιστάσεις και καταστάσεις που δεν χρειάζεται ν΄ αναφερθούν.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως αυτή η σχολική χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, για όλους,  εξαιτίας του κόβιντ-19.

Αξιότιμε κ Φούκη σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και για το σημαντικό παιδαγωγικό έργο που τελέσατε κατά την παρουσία σας εδώ. Οι ομογενείς σας γνώρισαν ως εκπαιδευτικό αλλά και ως Αν/ Συντονιστή και όλοι επιβεβαιώνουν  την ακεραιότητα σας, την συνέπεια σας, την ετοιμότητα σας, την υπομονή και την ακούραστη εργασία σας διαθέτοντας απεριόριστο προσωπικό χρόνο καθ’ όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή που αναλάβατε αυτό το καθήκον.  

Ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε κάθε επιτυχία  στην ήδη πετυχημένη σταδιοδρομία σας. Είμαστε σίγουροι πως όπου και να είστε θα προσφέρετε και θα καταφέρετε πάρα πολλά.

 Ευχόμαστε επίσης στον νέο συντονιστή τον κ. Μαρματάκη Προκόπη που παραλαμβάνει την σκυτάλη από τον κ Φούκη από την 01 07 2021, στην σπουδαία αυτή θέση, κάθε επιτυχία στο έργο του. Είμαστε σίγουροι πως θα βρει άξιους συνεργάτες, ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα του και θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει αυτή την ωραία παράδοση που έχει δημιουργηθεί από τους προηγούμενους συντονιστές, αφήνοντας πίσω του σημαντικό εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό  έργο.

Τον καλωσορίζουμε ευχόμενοι να κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, το καλύτερο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αλβανία.  

Καλή επιτυχία κ Μαρματάκη. 

Πελασγός. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: